2 Aralık 2014 Salı

Bebek Kazağı Örmenin Püf Noktaları

Düz örgü ile örülen kazakları zorlanmadan örebilirsiniz. Bunlarda yaka ve kol oyuklarına göre kazak şekilleri değişkenlik gösterebilir. V, kayık , kare yaka tarzındaki ürünler kolaylıkla örülebilir. Ayrıca kol kesimlerine göre de bu sınıflandırmayı yapabiliriz, kol kesimlerine göre ise reglen kesim, düz kesim ve takma kol tarzında ürünler mevcuttur. İlk başlayan bayanlar düz örgüyle yaparlarsa çok daha az zorlanırlar fakat ilerleyen aşamalarda aklımıza gelen tüm desenleri modellerimize uygulamada çekinmeyin. Kazağa desen yapmak isteniyorsa modellerden ya da başka yerlerden araştırılan örnekler kullanılabilir. İnternet üzerinde pek çok örnek mevcut, bunlardan da faydalanabilirsiniz.

örgü bebek kazağı


Bebek kazağı örerken kol yapmaya bilek kısmından başlamak mantıklıdır. Bunun için yapılacak kişinin bileğine örülen diğer parçalardan koyarak ölçüyü kolaylıkla alabiliriz. Bileği sarmayı unutmayın :) İlmek sayısını sayıp kol kısmına o kadar ilmekle başlanabilir. Daha sonra dar olmayan bir kol yapılacaksa arttırmalar yapılmalıdır. Koltuk altında ise koltuk evi açılır, 2-1 veya 4-3-2-1 tarzı örgü şekilleri mevcuttur.

Koltuk evi kesilmesinin ardından kolun omuza kadar olan mesafesi örülür, takma kol olduğundan buradan 3 kesip, ardından sonra kalan ilmeğin hepsini keserek bitiriyoruz.Kol evinin uzunluğunu ise evvelden ön ya da arkadan örülen kazak ölçüsüyle ölçülebilir. Bu iki ölçüt birbirinden farklı olmamalıdır ki kolda potluk olmasın.

bebek kazağı

Ayrıca kumaş seçiminde çok dikkatli olmak gereklidir. Özellikle minik bebeklerde ağızlarına kaçabilecek tüy, yün tarzı ürünleri kullanırken özenle davranılmaldır. Daha sonra hiç istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına bu tarz ürünleri ince eleyip sık dokumakta fayda var. Unutmayın bebeğinizin sağlığını en güzel tasarlanmış bir örgüye dahi değişemezsiniz !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder