- 1-Kıyı ilmikleri tatbik etmeden evvel şişin üstüne getirmeni kenarlara doğru devamlı fazlalaşmayı engellediği gibi uğraştığınız modelin dikilmesinde de size büyük kolaylık sağlar.
- 2-Yünlerin ve ipliklerin kağıtlarını iyi okuyun, bu kağıtlarda yazılan talimatları uygularsanız ( yıkama, ütüleme vs. ) örgünüzün ömrü daha uzun olur ve daha keyifli kullanabilirsiniz.
- 3-Emek sarf ettiniz, ördünüz, ördünüz, ördünüz...E bir de bittiğinde ördüğünüz şeyi düzgün olarak ütüleyebilirseniz sizden kraliçesi yok ! İşte aranılan ev hanımı :) Tabii ki üst maddede bahsettiğim talimatlara uyarak. Ayrıca halının altına filan da koyabilirsiniz, bu şekilde daha "smooth" bir örgü elde edersiniz.
- 4-Sizlere bebek örgüleri örerken her daim bebeğin ağzına kaçabilecek kumaşlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. He illa bu tarz bir kumaş aldıysanız ve ördüyseniz ( insanız hepimiz hata yapabiliriz ) ördüğünüz yeleği, kazağı, patiği bir torba ile buzdolabına deep freeze kısmına koyun o şekilde 24 saat kalsın. Bu yöntem modelin daha az tüy dökmesini sağlayacaktır.
- 5-Peki ördüğünüz ürünün daha nitelikli olmasını nasıl sağlarız ? İşte burada çeşitli kriterler ortaya çıkıyor. Öncelikli olarak ürünün bedeni çok mühim. Çok bol ya da çok dar örmememiz gerekiyor, bunu zamanla tecrübe ile edinebileceğiniz gibi örgüyü tatbik ederken kullanılan yünü çok bol bırakmamak ya da aşırı sıkmamak gerekiyor.Genellikle becerinizi ve yeteneğinizi ürünlerin üzerindeki ufak örnekte test edebilirsiniz. Orayı tam dosdoğru örebiliyorsanız sıkıntı yok ! :)
- 6-Pekala çok güzel bir model var ve bunu tatbik etmek istiyorsunuz, ancak nineniz bunu 1 yaşına kadar olan bebeklere önermiş. Lakin sizin bebeğiniz / torununuz 3 yaşında. Bu beden farklılığını nasıl giderebilirsiniz ? İşte burada öncelikle torununuzu / bebeğinizi yanına çağırın ve mühim yerlerin ölçülerini tek tek kendiniz alın. Burada normalde günlük hayatta giyilen benzer bir örnek varsa onun ölçütleri de size yardımcı olacaktır. Ardından ürünlerin üstündeki örneklerden yola çıkın ve oradaki yazılan ölçütlerde bir desen örün, bunu ilmek ve hat sayınız ile bir yere not edin. Ardından ilmek ve hat sayılarını baz kabul ederek starttaki ilmik sayınızı, koltuk altı bölgesine dek alınan ölçüeye erişmek adına yahut kol uzunluğu için kaç hat tatbik etmeniz gerektiği bilgisine ulaşınız.
- 7-Sıra geldi yedinci ve son maddeye, her daim dediğim gibi bebek örgüleri bir sanat, tasarım ve hayal gücü işi. Siz görmüş olduğunuz modeli kafanızda daha farklı modifiye ederek modelin daha güzelini elde edebilirsiniz. Renkleri hayal gücünüzle birleştirin, ve bu renklerin hem çocuğunuza hem de örgüye yakışıp yakışmayacağını düşünün. İşte hepsinin mükemmel kombini demek muhteşem örgüyü yakalamışsınız demektir. O yüzden birazcık "Çılgın Bediş" tarzı hayallere dalın derim.
Hepinize kucak dolusu sevgiler, herkes bu 7 maddeyi baş ucunda bulundursun ve de uygulasın canlarım !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder