En güzel bebek örgülerini nineniz sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Günaydın gadasını aldıklarım ! Mart kapıdan baktırdı , kazma kürek yaktırdı. Şişlerimizle, tığlarımızla soğukla mücadele etmeye, bebeklerimizi bu buz gibi havadan korumaya and içtik ! Gerçi sizlerle yaza doğrdu da yazın giyilebilecek örgü modellerini tanıtacağımı iletmiştik. Dolayısıyla şiş ve tığlarımızı hiçbir vakit elimizden bırakmıyoruz, aile bütçemize katkı sağlıyoruz ve kaliteli zaman geçiriyoruz :) Şimdi gelelim bugüne, bugün ayın 19'u dolayısıyla Çorum'un plakası olması hasebiyle pek mühim bir gün ! O yüzden sizler için bugüne özel harika bir model paylaşacağım.
Yeleğimizin adı "dolma yelek". Üstünde bulunan desenler bana biber dolmasını hatırlattığından dolayı yeleğe bu ismi verdim. Yeleğimizin ön ve arka bölümleri "aynen" örülüyor. Dolayısıyla sadece arkayı anlatacağım. Örgümüze kırk beş ilmek ile start veriyoruz ve bir hat zıt örgü tatbik ediyoruz. Bir ilmek kesme işlemi uyguluyoruz, üç hat zıt, bir doğru ilmeklerden totalde dokuz ilmek çıkartıp üç zıt biçiminde tek ilmeğe kesme işlemi uyguluyoruz. Bu biçimde totalde yedi hat tatbik edilerek doğru hatlarda doğru ördüğümüz dokuz ilmiğin kıyılarından birer ilmeğe kesme işlemi uygulayarak bunları tek ilmeğe düşürüyoruz. Zıt ördüğümüz ilmikleri yeniden zıt örmemiz gerekiyor. Bu biçimde sıralamayı bozmadan devam ediyoruz. Yelek modelinin vücut ölçüsü yirmi bir santimetre örüldükten sonra kol bölgesi için fazlalaştırma işlemi tatbik ediyoruz.
Yirmi yedi ilmik fazlalaştırma işlemi tatbik ederek bir hat örüp üç zıt, yedi ilmek kesme işlemi, üç zıt biçiminde hattı sonlandırıyoruz. Sıradaki hatta üç zıt ördüğümüz ilmiklerin tekrardan zıt ördüğümüz vakit kesme işlemi uyguladığımız yedi ilmiği yeniden fazlalaştırıyoruz. Yedi hat ördüğümüz tüm doğru hatlarda doğru ördüğümüz yedişer ilmiğin kıyılarından birer ilmiğe kesme işlemi uygulayarak tek ilmiğe azaltıyoruz. Böylece ilmiklerimiz totalde kırk sekiz adet oluyoru. Kırk sekiz ilmiği tüm doğru hatlarda kıyılardan birer ilmiğe kesme işlemi uygulayarak dört hat doğru örgü tatbik edilir. Gerideki kırk ilmik bir artı bir lastik şeklinde tatbik edilir. İki hatta bir kıyılardan dörder ilmik kesme işlemine tabi tutalarak gerideki otuz iki ilmik totalde dört santimetre civarında bir artı bir lastik tatbik edilerek yelek modelimizin sonuna gelmiş oluyoruz. İşte bu harika "dolma yeleği" örmek bu kadar kolay. Siz de bebek yelekleri konusunda uzmanlaşmak istiyorsanız ninenizi takibe devam edin !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder