5 Şubat 2015 Perşembe

Bebek Şapkası Nasıl Örülür ?

Selamlar ninesinin gülleri ! Keyifler yerindedir inşallah. Bu haftayı püf noktalar haftası ilan ediyorum, öreceğiniz her örgü modeline ait püf noktaları burada paylaşacağım. Bugünkü konumuz "bebek şapkası nasıl örülür" olacak. Önceki yazılarımızda yeleklere, battaniyelere ve patiklere değinmiştik. Şimdi sıra geldi çoğunuzun da favorilerinden olan şapkacıklara. Herkes kalemi kağıdı eline alsın, fazla çene çalmadan işe koyulmak istiyorum , işte bebek şapkası örerken dikkat edilmesi gerekenler :
kupa şeklinde bebek şapkası


1) İlk olarak değinmek istediğim konu , bundan önceki makalelerimizde de değindiğimiz üzere kesinlikle bebeğin ağzına kaçabilecek cinsten tüylü yünler kullanmamamız gerektiği. Bu tarz yünler bebeğinizin sağlığını ciddi anlamda tehdit edebilir. Ayrıca sağlık dostu, vücuttaki zararlıların üremesini de engelleyen yün çeşitleri mevcut. Bu tarz yünlerden kullanırsanız bebeğinizin sağlığını da koruma altına almış olursunuz, unutmayın ilk kuralımız her zaman bebek sağlığı !

2) İkinci olarak dikkat etmemiz gereken konu şapkamızın rengi hakkında olacak. Her rengi bebekler kolaylıkla beğenmez. Genelde pastel olmayan, daha cafcaflı renkleri bebek şapkalarında kullanmanız bebeğinizin daha kolay beğenmesi ve giyerken sizi üzmemesi için doğru bir tercih olabilir. En iyisi mi bebeğinizin ruhunu yansıtan bir renk kullanın , birazcık çılgınlığa kaçmaktan kimseye zarar gelmez !

mavi yeşil bebek şapkası

3) Öreceğiniz şapka kesinlikle rahat olmalı, rahat olmayan bir şapkayı bebeğinize giydirmenizin mümkünatı yok. Bunun için de provayı yaparken saçların başladığı yerin iki parmak altından başlamak en güzeli. Aksi takdirde öreceğiniz örgü bebeğinizin kafasında çok boşluklu ya da çok sıkı durabilir. Bahsettiğim şekilde prova ederseniz bu problemden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

4) Bebeklerin giydikleri kıyafetler üzerindeki motiflere bayıldığını bilmeyen yok. Bir pijamada, kazakta vs. kıyafetin üzerinde onun dikkatini çekecek, onu cezbedecek bir desen bulunuyorsa bebeğiniz bu ürünü durmadan giymek isteyecektir. Dolayısıyla sizler de şapkanızın üzerini dilediğiniz şekilde dizayn edebilirsiniz. Aynen şuradaki örneğimizde bahsettiğimiz gibi bir model sizin işinizi kolaylaştırabilir.

5) Şapka örecekken kullanacağınız yün ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır. Orta kalınlıkta, yumuşak bir bebek yünü size en iyi sonucu elde etmeniz için yardımcı olacaktır. Ayrıca bebek şapkası örerken sizlere 1 adet yün yeterli gelecektir, müsriflik etmemek adına fazladan yün kullanmayın. Çok acemi değilseniz 1 tane yünle işi gayet kolay bitirebilirsiniz.

6 ) Kullanacağınız şiş, sizi her zaman en çok rahat ettiren şiş olmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu kullanacağınız yünle ve elinizin rahatlığıyla doğru orantılı bir seçim yapmaktır. Genellikle dört numaralı bir şiş işinizi gayet kolaylaştıracaktır. Ama yine de en iyisini deneme yanılma yöntemiyle siz belirleyebilirsiniz.

7) Şapkada hayal gücünüzü kullanmayı ihmal etmeyin. İnternette ya da bir kitapta gördüğünüz bir modeli örerken hemen aklınıza "daha iyisini nasıl yapabilirim", "daha güzel renk kombinasyonları oluşturabilir miyim" , "bebeğimin hoşlanması için nasıl eklemeler yapabilirim" şeklindeki soruları kendinize sorun. Bu tarz sorular hem tasarım yeteneğinizi geliştirecek, hem de bebeğinizin örülen şapkayı ( ya da herhangi bir model bebek örgüsünü ) daha keyifle giymesini sağlayacaktır.

tavşanlı şapka

İşte hepsi bu kadar, bir adet daha kontrol listesi oluşturmuş olduk. Şapkaları örmeye başlamadan önce herkes ilk olarak sitedeki bu yazıyı açsın ve kriterleri kontrol etsin. Hayal dünyanızı geniş tutmak size her zaman en güzel bebek örgülerini örmeyi sağlayacaktır. Tabii ki bunda örgüyü ördüğünüz bebeğin ruhuna dokunmak da çok önemlidir. Bebeğinizin nelerden hoşlandığını bilmek, ona her daim sevgiyle yaklaşmak da sizi muhteşem bir örgücü yapacaktır. Hepinizi öpüyorum canlarım, herkes kendine ve bebeklerinin sağlığına dikkat etsin. Adios !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder