4 Şubat 2015 Çarşamba

Bebek Yeleği Örerken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Madde

Yaşlı nineden genç dimağlara selam olsun ! Buraya yazı yazarken kendimi sabah programında selam veren Seda Sayan gibi hissediyorum, neden bilmiyorum ama öyle işte , çok da kurcalamayın. Bugün "bebek yeleği örerken nelere dikkat edilmeli" sorusunun cevaplarını birlikte arayacağız. Hep model , tarif vermek olmuyor, biraz da teorimizi güçlendirelim. Gerçi bu tarz örgü püf noktalarına yazılarımda değiniyorum ama toplu halde görmek hepimize daha iyi gelecek kızlar emin olasınız :) Daha önceleri hatırlayacağınız gibi örgü örerken nelere dikkat edilmeli ve bebek patiği örerken dikkat etmemiz gereken 7 püf noktası adlı iki benzer yazı da yazmıştık.

Bugün gayet güzel , güneşli bir gün. Hava da açık , kahvaltıyı yapanlar ellerine şişi alıp eğer ki bebek yeleği öreceklerse öncelikli olarak tavsiyelerimize kulak versinler, daha sonra örgü işlemine geçebilirsiniz gençler. İşte geliyor, can kulağıyla dinleyin !


çiçekli sarı beyaz bebek yeleği



1 ) Öncelikle torunumuzu torbamızı yanımıza çağırıyoruz ve bedenini gözden geçiriyoruz. Yeleğin boyunu bebeğin belinin bittiği yerin iki üç parmak altından başlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

2) Yeleklerin yapılışını çift örgü bize bakan yüzü, tek örgü modelin art bölgesi olacak şekilde uygulayın.

3) İşte en önemli püf noktalarından bir tanesi, yeleğimizi örerken bebeğin omuz ve gövdesinin birleştiği yerin çok bol ya da çok dar olmamasına özen gösterin. Hani bol olması yine bir nebze problem yaratmayabilir fakat dar olması bebeğin acı çekmesine, huzursuzlanmasına ve de dolayısıyla size yol, su , elektrik olarak geri dönmesine yol açabilir. İşte bu yüzden boşluğu gayet iyi ayarlamalısınız.


tarz bebek yeleği pembe


4) Hemen her yazıda bahsettiğim üzere, bebeğinizin ağzına kaçabilecek tarzdaki ipliklerden kesinlikle kaçının. Ağzına kaçtığı takdirde o an ya da ileride önüne geçemeyeceğiniz rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz ve bu durum maalesef hiç hoş olmaz.

5) Seçtiğiniz ipi düzgün bir şiş ile kombine ederek yeleğin optimum ölçütünü ayarlayabilirsiniz. Çoğu zaman 50-55 arası ilmek ile 4 veya 4.5 numaralı şiş kullanarak bir bebek yeleği ortaya çıkartılabilir. Fakat dediğim gibi yine de sizler eliniz için en kolay olacak ölçütleri belirleyin ve uygulayın.

6) Yeleği birinci maddedeki belin bittiği yerin iki üç parmak altından başlattınız ve ilerledikten sonra omuz ile gövdenin birleştiği yere geldiniz. İşte bu bölge tam da modelinizin ölçüsünün kontrol edilmesi gereken bölgedir. Hemen bebeğinizi yanınıza alın ve de ufacık bir prova yapın. Aksi takdirde çok ileri gidebilirsiniz ve geri dönüş zor olabilir.

şık bebek yeleği

7) Sitemizde bugüne kadar sizlere envai çeşit örgü modeli paylaştık. Bunlar içinde doğru örgü tatbik edilenler de vardı, pirinç de vardı, saç örgüsü de vardı. Sizler renk & örgü modeli kombinasyonunu bebeğinize yakışacak şekilde yapmalısınız ve uygulamaya geçmelisiniz. Unutmayın, tasarım her şeydir !

8) Bebek yeleği demek bebeğinizin genellikle üzerinde bir şeyler varken, uykudan kalktığında, ortam hafif serin olduğunda giyebileceği malzemeler demektir. Dolayısıyla tutup da sanki yünden bir kazak örüyormuşcasına ya da incecik yaz modeli bir örgü tatbik ediyorcasına hareket etmeyin. Bana sorarsanız bebek yeleği ne çok kalın olmalı ne de çok ince olmalı. İkisinin ortası kalınlığında alacağınız iplikler size başarıyı getirecektir, çocuğunuza da nefes alabilme özgürlüğü :)


Evet benim bebek yeleği örerken dikkat edilmesi gerekenler hakkındaki en önemli 8 maddem bunlar. Sizlerin de kafasında başka maddeler varsa aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz canlarım. Hepinize keyifli bir hafta diliyorum. En güzel bebek örgü modelleri ve de örgü örerken dikkat etmeniz gereken en mühim püf noktaları için ninenizi takip etmeye devam edin !



çiçek motifli pembe bebek yeleği





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder