8 Aralık 2014 Pazartesi

Civcivli Yelek

Bebek yelekleri kategorisinden yürümeye devam ediyoruz. En güzel bebek yelekleri modelleri burada ninenizden sizlere sunuluyor. Çok cici, gerçekten muhteşem tasarlanmış civcivli bir bebek yeleği. Mavi ve yeşil ipler kullanılmış, civcivler ise klasik olarak sarı. Bence bu yelek başka renklerle de çok daha güzel sonuçlar verebilir, mavi yerine kırmızı kullanırdım ben olsam ama Galatasaraylı olmadığım için bunu yapmayacağım sevgili torunlar, hemen sarı kırmızıya gözünüz çarpmasın. Gelelim bu güzel bebek yeleği modelinin nasıl örüleceğine.

civcivli yelek - 2

İlk olarak elli sekiz ilmek ile bebek yelekleri kolleksiyonumuz için yeni bir ürünümüzü eklemeye koyuluyoruz. Altı hat haroşa öreceğiz, bu yelek yakadan başlayarak örülüyor bilginiz olsun. Ördüğünüz bu altı hat haroşa yaka kısmını oluşturacak. Ardıdan altı ön bant örün, altı ilmek ön adına örün, bir adet şişe dolama işlemi gerçekleştirin, burası işte fazlalaştırma yaptığımız yer. İki ilmek tatbik edin, bir kez daha fazlalaştırma işlemi uygulayın.Altı ilmek örün ve bir fazlalaştırın, iki örün bir fazlalaştırın ve on dört ilmek örün, bu da yelelğimizin art bölümünü için olacak.Bir fazlalaştırın iki örgün, bir fazlalaştır, altı örün, bir fazlalaştırın, iki örün, altı örün, arkasından ön bant adına da altı ilmek daha örün kuzucuklarım. Art hattı tümüyle ters olarak uygulayın. On dördüncü deliğe dek fazlalaştırma işlemini sürdürün.

Yeleğin kol bölümünden önce, kol hattı için altı hat haroşa tatbik edin. Ön kısımdaki fazlalaştırma kısmının başından, art tarafta bulunan fazlalaştırma yerinin son bölümüne dek kol bölümlerini meydana getirmek için kesim işlemi yapın.İki yanda da bu işlemi yapmanızın arkasından geriye gelirken kol bölümünde sekizer ilmek daha fazlalaştırma işlemi uygulayın. Aşağı bölüme dek doğru örgü yapın. En aşağı kısımda tekrardan altı hat daha haroşa tatbik edin ve yaka kısmından başlayarak altı adet ilik oluşturun. Nine civcivleri nasıl yapıyoruz diyenlere ise iğne ile en son olarak oluşturulması gerektiğini belirteyim.Bebek yelekleri konusunda bir yazımızın daha sonuna geldik. Giyin gayri ! 



civcivli yelek - 1






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder