1 Aralık 2015 Salı

Kolay Bebek Yeleği Örneği


Merhaba hanımlar, bugün sizlere bebeklerimiz için kolay ve çok pratik yelek yapılışını göstereceğim. Vereceğim örnek sizleri  pek yormayacak bir tarif olup, örgüye yeni başlamayı düşünen bayanlara da oldukça basit ve uygun olacaktır. Bugün yapacağımız yeleğimizi bebeğinize uzun süre severek giydireceksiniz. 

Malzemeler
  • Anti baktariel bebek ipi
  • 3.5 numaralı şiş
Yapılışı

Öncelikle yeleğimizin arka tarafını yapmaya başlayacağız. 62 ilmekle başlamak uygun olacaktır. Arka tarafı düz bir şekilde haroşa olarak boyun  bölgesine kadar hiç bir arttırma yada eksiltme yapmadan 62 sıra haroşa yapıyoruz.
Boyun kısmına gelince örgümüzün üç kısma bölüyoruz.21 ilmek haroşa örüp boyun kısmına gelecek 20 ilmeklik kısmı kesip devam eden kısmında tekrardan 21 ilmek haroşa yapıyoruz. Tek taraf  üzerinde çalışıyoruz.
 21 ilmeğimizi 20 sıra haroşa sırası olarak yapıyoruz. 21.sırada on ilmek haroşamızı örüp bir ilmek düz örüyoruz, bir basit ajur yapıp tekrar on ilmek örüyoruz. Arkasını düz yapıyoruz, herhangi bir işlem yapmıyoruz. 22 ci sıradaki 10 ilmek haroşadan sonra üstteki ajur un altını yine haroşa yapıp arkasına bir ajur yapıp 10 ilmek devam ediyoruz. Bu şekilde 16 adet ajur yapıyoruz.16 adet ajur da birer arttırıp yapıyoruz.        
                  ( ajur dediğimiz şey şişimize 2 ip dolayarak yapılıyor)
              Ajurlarımızı yapınca bakın bu şekilde delikler oluşuyor..
 Ajurlar bittikten sonra düz bir şekilde örmeye devam ediyoruz. Ancak 10 ilmek haroşadan sonra bir adet düz yapmayı bırakmıyoruz. Alt kesim yapılacak yere kadar 10 haroşa bir düz yapmaya devam edip bitim de kesip tamamlıyoruz.
Sevgili hanımlar, istediğiniz renkte yapabileceğiniz ve uzun süre giydireceğiniz hem kız için, hem erkek için yapabilirsiniz.
Ellerinize sağlık, güzel günlerde kullanın.  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder