18 Aralık 2015 Cuma

Bebek Battaniyesi İçin Yaprak Modelleri

Merhaba hanımlar bu örneğimiz battaniye ve kırlent için çok şeker bir örnektir. Dört taneden bir kare motif oluşuyor. Tabi biz tek renk olarak gösterdik siz iki üç ya da rengârenk yapabilirsiniz. Bebek battaniyesi olarak da ayak battaniyesi olarak da çok şık duruyor. İpiniz bebek battaniyesinde bebe ipi olacaktır fakat kalın olsun derseniz kalın bir iple de şiş numaranızı büyüterek yine iri motifler ve yumuşacık bir battaniye yapabilirsiniz.

Malzemeler
Şiş
İp

Yapılışı

Üç ilmek atıp bir sıra ters örelim. Diğer sırada bir örüp bir arttırıp bir örüyoruz ve beş ilmek oldu şişimizde. Arkada ilmekleri geldiği gibi örüyoruz. Ve diğer sırada yaprağımızın yanındaki haroşaları da yapmaya başlıyoruz. Bu yüzden birinci ilmeğin dibinden bir ilmek çıkarıyor ilmeğimizi ters örüyoruz. Bir tanede düz örünce alt sırada yapılan ajurun üzerine geliyoruz. Ajurlu arttırmanın üzerindeki ilmeği de düz örüyor ve tekrar bir arttırma yapıyoruz bir ilmek daha örüp ikinci arttırmayı da yapıyoruz. Ve sıra sonuna kadar örüp son ilmeği örmeden dibinden bir ilmek daha alıyor ve son ilmeği de ters örüyoruz. Arka sıra yine ilmekler geldiği gibi örülüyor. Bu işlem yaprağınızın büyüklüğünü ne kadar istiyorsanız daha fazlada yapabilirsiniz. Biz yedi sıra ajur dan sonra küçültmeye başlıyoruz.
Yaprağımızı küçültme kısmında sağ ve solda yaptığımız haroşaların artması devam edecek. Orda bir değişiklik yok. Düz örgüye geldiğimizde iki ilmeği birden alıp kesiyor ve devam ediyoruz. Ajurun tam ortasındaki direk ve iki yanındaki ilmeği üç ilmek yani bir kerede alıp kesiyoruz ve düzleri örüyoruz. Son iki düz ilmeği yine bir örüp kesiyoruz ve haroşayı örmeye devam ediyoruz. Son ilmekten bir önce yine arttırıyoruz ve bu sıra bitiyor. Ortada ajurda yaptığımız üçlü kesme bir daha olmuyor ve aynı işlem yaprağımızın ucu sivrilene kadar devam ediyorsun yaprakta üç düz ilmek kaldığında bir kez daha bu üç ilmeği bir kerede örüp yaprağımızı kapatıyoruz. Yaprak bittikten sonra kaç sıra isterseniz haroşa örüp kesersiniz.

Evet, hanımlar dört tanesi birleşip bir motif olacak olan yaprağımız çok şık bir şekilde ortaya çıktı sizlerde bebeklerinize harika battaniyeler yapabilirsiniz.
şimdiden kolay gelsin...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder