bebek tulum modelleri ve yapılışları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
bebek tulum modelleri ve yapılışları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

31 Aralık 2014 Çarşamba

Eflatun Cici Bebek Tulumu Örgüsü

Oy oy oyyy ! Yeni yıla girmeye üç saat kaldı, bu güzel zamanlar için işte size önereceğim muhteşem bir bebek tulumu sevgili takipçiler ! Rengine bayıldım, modeli de gayet güzel. 2015 işte bu bebek tulumu kadar güzel geçer inşallah sizin için :) Tasarımcının ellerine sağlık diyorum ve bu güzel modeli bebek tulumları kategorimize eklemek için sizlerden izin istiyorum. Kuruyemiş keyfine azıcık ara verin ve "nine yılbaşında da mı bebek örgüsü öreceğiz!" demeden yazıyı okuyun. Unutmayın disiplin her şeydir canlarım ! Herkes dört numaralı şişlerini hazır etsin, yeni yıla nasıl girersiniz öyle geçer !




eflatun bebek tulumu

Öncelikle tulumumuzun bize bakan bölümünden başlayalım. İstanbul plakası kadar ilmik alıyoruz ve iki kendi tarafımıza ilmik alarak, iki doğru örgü biçiminde sekiz hat lastik uygulayın. Üst bölüme on hat doğru örgü tatbik edin. Ardından kırk dört hat zıt örgü tatbik edin ve ilmikleri dört numaralı şişimizde bırakın. Bu biçimde ilk bölümü tamamlamış olacağız. Ardından bir adet modeli daha benzer biçimde örün. Ardından ördüğümüz iki modeli de aynı şişe aktaralım ve altmış sekiz ilmek örelim. İki hatta bir defa bebek tulumunun orta yerindeniki kez bir ilmik azaltma işlemi uygulayarak altmış altı ilmeğe azaltalım. Peşinden altmış altı hat kendi tarafımıza ilmek alarak örme işlemine devam edelim. Bebek tulumunun üst bölümü için sekiz hat iki zıt, iki doğru örgü tatbik ediyoruz, iki yandan sekizer ilmeğe bir defada kesme işlemi uyguluyoruz.

Diğer elli ilmek ile yirmi hat daha lastik örmeye devam edelim. Yaaka bölümünü meydana getirmek için iki yanda da sekizer ilmek bırakarak aradaki otuz dört ilmeğe bir defada kesme işlemi uygulayacağız. Kıyılardaki sekiz ilmeği ise on altı hat daha öreceğiz ve askıları meydana getireceğiz.

Şimdi gelelim bebek tulumumuzun art bölgesine. Art bölgeyi ön ile benzer şekilde öreceğiz. Koldaki kesme işleminin ardından yirmi dört hat lastik uyguluyoruz ve aradaki otuz dört ilmeğe kesme işlemi uyguluyoruz. Ve son olarak gelelim örgünün ortasındaki kanguru cebi bölümüne. Kanguru cebini meydana getirmek için de otuz ilmek ile yola koyuluyoruz. Otuz hat kendi tarafınıza ilmek alın, dokuz hat da iki zıt iki düz biçiminde ördükten sonra gözümüzle beğendiğimiz çok saçma durmayacak bir yere monteleyin. İşte hepsi bu kadar, en güzel bebek tulumları bu sayfada efendim, bizi izlemeye devam edin !

Kapüşonlu Yeşil Bebek Tulumunun Yapılışı

Ninesinin kuzuları hepinize iyi seneler ! Umarım yeni yıl hepinize bol bol sağlık, sıhhat ve mutluluk getirir. Bebekleriniz ile birlikte süper bir 2015 senesi geçirirsiniz. Facebook'ta dolaşan "harika bir yıldı vs." geyikleri sizin için gerçek olur :) Gelelim bugünkü modelimize, sizler için yılbaşı hatırası olarak iki adet bebek tulumu paylaşacağız. Bu iki adet model de birbirinden güzel, ilkini şimdi yazıyorum, diğerini ise yılbaşı gecenizi şenlendirsin diye gece yazacağım haberiniz olsun ! Bebek tulumları hakkında pek yazamamıştık, bu tür yazılar sizler için de faydalı olacak. Şimdi bu güzel modelin nasıl yapılacağına birlikte göz atalım.

kapüşonlu yeşil bebek tulumu

Öncelikle modelin art kısmından yola koyulalım. 35 ilmik alarak bacak bölümünden yola koyuluyoruz. Modelin içinden her 10 hatta 1 defa 1'er kez fazlalaştırma işlemi uyguluyoruz ve doğru örgü tatbik ediyoruz. 30 santimetreye geldiğimizde, bebek tulumunun ağ bölümüne yaklaştığımız vakitte tüm hatlarda 8'er kez 1'er ilmek fazlalaştırma işlemi uyguluyoruz ve sıradaki hatlarda şu işlemleri uyguluyoruz : 3 ilmek birlikte, kalan ilmikler 1'er kesme işlemi uygulanacak ve diğer ilmikler bekletilecek. Öteki bacakta da benzer biçimde uygulanacak, diğer beklettiğimiz ilmiklerle bir arada şişte bir araya getirilecek , 25 cm. örülecek ve kol için 2-1 kesme işlemi uygulanacak. Ardından 15 cm. örülecek ve kesme işlemi uygulanacak.

Şimdi bebek tulumunun kol kısmına gelelim. Kol kısmında omuz bölümlerini dikiyoruz ve şişimize 60 ilmek toplayıp yaklaşık 30 cm. doğru örgü tatbik ediyoruz ve kesme işlemi uygulayarak sonlandırıyoruz.

Bebek tulumunun yaka kısmı için  yedi numaralı şişimizde yirmi ilmek topluyoruz , ardından 4 hat ikili lastik tatbik ediyoruz. Ve son olarak bebek tulumunun şapka kısmına geçiyoruz. Şapka bölümünde 90 ilmek ile yola koyuluyoruz. Yaklaşık 1,5 cm. birli lastik tatbik ediyoruz. İşmeklerimiz 39+25+39 biçiminde ayrılıp, orta bölümdeki ilmek durağan olmak üzere iki yandan doğru örgüyü sürdürelim. Ardından her hatta 1'er ilmeğe kesme işlemi uyguluyoruz ve ilmeklerimiz sonlanana dek bu işleme devam ediyoruz.

.

30 Aralık 2014 Salı

Kapüşonlu Mavi Tulum Yapılışı

Sizler için en güzel bebek örgülerini bir araya getirmeye özen gösteriyorum ninesinin gülleri. Epeydir kategorisi mevcut olan ancak çok fazla ürün ekleyemediğimiz bölüme art arda birkaç tane ürün ekleyeceğiz. Bu kategorimiz : Bebek tulumları. Fotoğrafta gördüğünüz model güzel, masmavi renkli hoş bir desene sahip bir kıyafet. Bildiğiniz gibi bebek tulumları doğumdan itibaren epey faydalı olabiliyor. Biz de sizler için seçtiğimiz ürünlerin tanıtımını yapmaya devam ediyoruz.

kapüşonlu mavi bebek tulumu


Öncelikle tulum giyerken bebeğinizin vücut sıcaklığının çok fazla artacağı şeklinde kuruntulara kapılmanızı istemem, terletmeyen ipler kullanarak örerseniz bu konuda çok fazla problem yaşamayacaksınız canlarım. Bu güzel bebek tulumunu örmek için herkes yedi numaralı şişini hazır etsin, bugüne kadar hep 3-4-5 numaralı şişlerle örülen bebek örgülerinden bahsettik. Bu model yedi numara ile örülecek haberiniz olsun, sonra nine benim haberim yoktu deyip bana çemkirmeyin ! Bu bebek tulum modelinde doğru örgü tatbik edeceğiz.

Öncelikle kol boşluğuna dek yaklaşık kırk dokuz santimetre kadar örün efendim. Hemen ardından meydana gelen üç adet örgümüzü farklı farklı ( iki adet ön ve bir adet art ) farklı farklı örerek birbirleri ile eş hizaya geldiğinde kesme işlemi uygulayalım.  Ardından tulumumuzun ayak, kalça ve baş uçlarına haroşa tatbik ediyoruz. Bebek tulumunun uzunluğu yaklaşık yetmiş santimetre, genişliği ise yaklaşık kırk santimetre olacak. Şapka kısımı ise ilmek alınarak otuz santimetre örülecek ve üst kısımdan dikilecek. İşte hepsi bu, bizi izlemeye takip edin çok güze bebek tulumları modelleri ile karşınızda olacağız.

En güzel bebek örgüleri için de sayfamızı takibe devam edin, http://www.bebekorguleri.com sizler için en popüler, en cici modelleri bir araya getirmeye özen gösterecek ninesinin kuzuları !

Bebek Külodu Örgüsü

Herkese tekrar merhaba sayın seyirciler ! Nineniz sizleri düşünüyor ve yeni yıla girdiğimiz şu günlerde yılbaşı hediyelerinden en popülerlerinden bir tanesi olan malum hediyenin bebeklerimiz için olanını beğenilerinize sunuyor ! Epeydir sitemizde bebek yelekleri, patikleri, şapkaları vs. gibi ürünlere yer verdik, sizler de çok beğendiğiniz. Geri dönüşler çok güzel. Şimdi bugün konsepte yeni bir şeyler ekleme vaktidir ey ahali. Örgüden bebek külodu yapılışını sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Siz de en güzel bebek örgüleri için sitemizi ve facebook sayfamızı ziyaret etmeye devam edin.

örgü bebek külodu

Külotlar çok cici gördüğünüz gibi, anlatımına ön taraftan başlıyorum. Bebek külodumuzun ön tarafını yaparken kırk beş ilmek ile yola çıkıyoruz sevgili okuyucular. Ardından on iki hat üç doğru, bir zıt olmak üzere lastik tatbik edelim. Peşine otuz beş hat haroşa uyguluyoruz ardından da azaltma işlemine start veriyoruz. Her bir örüşte sağ ve sol yandan bir adet ilmeğe kesme işlemi uyguluyoruz ve geriye gelirken kesme işlemi yapmadan örmeye devam ediyoruz. En son elimizde on dokuz ilmek kalana dek bu işleme devam edelim.

Şimdi gelelim örgümüzün art tarafını anlatmaya. Örgümüzün art tarafı da aynen ön tarafa benzer biçimde örülmeli. İsteyen yukarıda otuz beş haroşa olan kısımı otuz sekiz haroşa olarak örebilir. Peşinden örgümüzü dikiyoruz, dikme işlemini bitirdikten sonra kıyı bölümlerden bacak bölümlerinden ilmek alıyoruz ve dört hat ikili lastik uygulayıp bebek külodu örgümüzü sonlandırıyoruz.

Yalnız burada dikkat etmemiz gereken önemli bir husus var, ona değinmek istiyorum. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere külodun bel bölümünden geçmiş olan kemer tarzında bir ip mevcut. Bu ipi belde dolaştırabilmek adına bu bölümde ikili lastik uygularken şişimize ilmek atıp örmeye başlamadan, geri gelirken de o ilmeği örmeden boşa atmak gerekiyor Bu sayede ihtiyacımız olan boşlukları elde edeceğiz ve bu güzel bebek külodunu bebek örgüleri kolleksiyonumuza eklemiş olacağız.



7 Aralık 2014 Pazar

Kahverengi Mavi Bebek Tulumu

Herkese iyi haftasonları kuzucuklarım. Umarım keyifler yerindedir, her şey istediğiniz gibidir, bebekleriniz az yaramazlık yapıyordur, sizi az üzüyordur. Çok üzenleri bana yollayın :) Bugün sizlere muhteşem bir tasarım daha tanıtmak istiyorum. İlk başta iki renk birbiriyle ne alaka diye düşünebilirsiniz fakat örülünce çok uyumlu olmuş, hakikaten tasarımcıya tebriklerimi gönderiyorum kızlar. Kahverengi ve mavi renklerin birbiri ile bu kadar uyumlu olup bu denli güzel gözükebileceğini kafamda tasarlayamazdım şahsen. Bebek tulumları ile ilgili ilk örneğimizi de böylelikle paylaşmış olalım. Bebek tulumları hepimizin bebeklerimiz için kullandığı bir ürün, ancak örgü olanının tadı bir başka elbette.

Örgümüzü örmek için elinizde ne çok kalın, ne de çok ince bir yün bulundurun. Orta karar iyidir. Ayrıca üç numaralı tığlarımızı ve beş numaralı şişlerimizi de yanımızda hazır bulunduruyoruz ! E nine nasıl örelim biz bunu diyenler için ise işte tarifi, öncelikle elli zincir uyguluyoruz ve kapatıyoruz. Bütün zincirlere sekiz hat ikili trabzan uyguluyoruz. Trabzanın ne olduğunu önceki yazılarımızda belirtmiştik, isteyen arasın bulsun, öyle armut piş ağzıma düş yok torunlarım. Daha sonra benzer olarak öteki bacak bölümünü örüyoruz. Bir araya getirip dokuz hat ikili trabzan tatbik ediyoruz. Beş numaralı şiş kullanaarak tüm trabzandan bir ilmek alıyoruz ve bir ters bir doğru olmak üzere toplamda on iki hat lastik tatbik ediyoruz kuzucuklarım. Model hafif hafif ortaya çıkmaya başlıyor böylelikle. Bebek tulumlarını örmek çok zor değil.

Fotoğrafta da göreceğiniz askı kısmı için ise on zincir tatbik ettikten sonra tüm zincire tek batıyoruz ve otuz sekiz hat örgü tatbik ediyoruz.Gelelim şapka kısmına, bir önceki kapüşonlu modelde yaramaz erkekler için idealdir demiştim, bunda yorum yok. Kime beğendiriyorsanız ona uygulayın :) Şapka bölümünde öncelikle dört zincir çekip kapatma işlemi uyguluyoruz. Arkasına on dört adet ikili trabzan tatbik ediyoruz. Seksen dokuzuncu ilmeğe gelene kadar ara bölümlerde fazlalaştırma işlemi uygulayarak on beş hat örgü tatbik ediyoruz. Ön terek bölümü için iki hat otuz dört adet çift trabzan uygulanıyor. Arkasından mavi yünümüzü elimize alıyoruz. İstanbul'un plakası kadar ( uyanık mısınız ? ) zincir çekiyoruz ve 3 hat ikili trabzan tatbik edip dikme işlemini yapıyoruz. Hepsi bu, giyin gayri !


kahverengi mavi bebek tulumu