3 Aralık 2014 Çarşamba

Ördekli Bebek Yeleği

Sevgili okuyucular tekrardan merhaba ! En güzel örgü modellerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Sitemiz açıldığından bu yana doludizgin gidiyor, henüz geri dönüşlerinizi alamasak da bebekorguleri.com olarak geri dönüşlerinizi de beklediğimizi ifade edeyim. Bugün çok güzel bir bebek yeleği örneğini sizlerle paylaşacağız. Bu bebek yeleği beyaz kumaş üzerine klasik sarı ördeklerin yerleştirilmesiyle oluşturulmuş cici mi cici bir model ! Hem kız hem de erkek bebeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz, kızlara birazcık daha yakışabilir ama tabii tercih sizin :)

Aşağıda fotoğraflarını da göreceğiniz bu bebek yeleği modeli, bir şiş ile gayet kolay bir şekilde örülen bir modeldir. Kullanılan renklerimiz fotoğraftan da göreceğiniz üzere beyaz, sarı, yeşil,mavi,kırmızı ve siyah. Tabii ki görsellik kimsenin tekelinde değil, sizler istediğiniz renkleri ya da bebeğinizin sevdiği renkler varsa onları da kullanarak tasarım yapabilirsiniz. Örgü işi hayal etmektir biraz da :) Çocuklar için satılan özel yünlerden kullanmanız halinde daha güzel ve hoş bir tasarım elde edebilirsiniz.Beyaz ipin daha çok kullanıldığını söylememe gerek yok sanırım.

ördekli bebek yeleği





Sağ yanında öncelikle 36 zincir ile modelimize start veriyoruz. Bu işlemin ardından zincirin üs tarafına şişi batırarak tüm ipi şişte toplamamız gerekiyor. Bu işlemin ardından ikili olarak şişten geçiriyor ve modelin tümünü tamamlıyoruz. On birinci sıraya kadar bu şekilde dümdüz beyaz örgü yapmamızın ardından, on birinci sırada dokuzuncu ilmeğin arkasından sarı ip ile modelimize beş sıra daha devam ediyoruz. Böylece göz kararı ördeğin uzuvlarını da tasarlıyoruz. Ördeğin şekli şemali belli olmasının ardından otuz yedinci hatta, yeleğimizin kolunun aşağı kısmını 3-2-1 olarak kesiyoruz. İlk yaka civarını da bir-bir olarak kırk üçüncü sırada bölüyoruz. Toplu halde sondaki iki ilmek alınıyor ve on beş sıra böylece devam edilip sonlandırılıyor. Ördeğin ayakları ne oldu diye merak edenlere ise ördeğin ayaklarını ardından iğne ile belirgin hale getirdiğimizi söyleyelim.

Sol yanda ise tekrar yukarıdaki gibi 36 zincir model ile modelimize start veriyoruz. Altıncı sıraya gelmeden yeşil iplerimizi ilave etmeye başlıyoruz. 7 ilmek beyaz, 16 ilmek yeşil örmemizin ardından beyaz ile işimizi sürdürüyoruz. Ve sıra geliyor ağacımızın uzuvlarını ortaya çıkartmaya. Ağacın uzuvları için siyah iplik kullanacağız. Tohumları ardından iğne ile belirginleştiriyoruz. on yedinci sıraya gelmeden önce ördek şeklimizi örmeye başlıyoruz.

ördekli bebek yeleği

Art bölümüne gelince bu kez 72 zincir atıyoruz. Aynen yukarıda anlattığım gibi yetmiş iki ilmeği tasarlıyoruz. Arkasından ikili olarak ilmekleri bir araya getirerek bu hattı sonlandırıyoruz. Otuz sekizinci sıraya gelmeden kol bölümlerini 3-2-1 olarak bölüyoruz ve de önleri ölçüp sonlandırıyoruz.
Ben çok beğeniyorum bu modeli, minikler üstünde de gayet cici duran bir bebek yeleği. Bebek yelekleri genelde küçük bebeklerdeki en güzel aksesuarlardan bir tanesi !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder