20 Aralık 2015 Pazar

Anlatımlı Bebek İçin Midye Lastik Modeli


Bugün sizlerle birlikte farklı ve zarif bir lastik modeli yapacağız. Bu modeli yapmayı öğrendikten sonra farklı versiyonlarını örgülerinizin tamamında kullanacağınıza eminim. Hırkaların lastiklerinde, kazakların kollarında, şallarınızda, kızlarımızın elbiselerinin etek uçlarında ve hatta berelerinizin lastiklerinde bile olabilir. Örnek olması açısından araları boşluk bırakarak ve sık sık işleyerek yaptık biz ancak siz hangisini beğenirseniz ona göre örebilirsiniz.

Malzemeler

Yün ip, tığ ve 3,5numara şiş

Yapılışı

Motifimizin yapılışını daha rahat görmeniz açısından aralarında boşluk bırakarak yapıyoruz. Lastiğimizin yapımında hem şişimizi hem de tığımızı birlikte kullanıyoruz. Şişin üzerine tığımızı koyaraktan ve tığın ucu yukarı bakar pozisyonda örerseniz daha rahat öreceksiniz. Tığ ile şişi birlikte tutarak ve ipimizi uzun alarak 10 adet ilmek atıyoruz.
 İlmeklerimiz bittikten sonra yünümüz den gelen ipimizi şiş ile tığın arasından geçirmek suretiyle tığımıza bir kez doluyoruz ve tığımızın yardımı ile ipimizi ilmeklerimizin içinden geçiriyoruz.  Tığımızda ki ilmeği büyütüp tığı çıkartıyoruz ve şişteki ilmekleri çıkartıp, şişimizi bu ilmeğe (tığ ile çektiğimiz) takıyoruz ve ipimizi çekip ilmekleri sıkıştırmak suretiyle 1.midyemizi yapmış bulunuyoruz.
Şişimizle 1 ilmek atarak midyemizi şişimizde sabitliyoruz. (Eğer ki hemen arkasına midye yapmak isterseniz aynı işlemi tekrarlıyorsunuz) Araya örgümüzü yapmak için her iki ipimizle (hem yünden gelen hem uzatarak aldığımız ip) şişimize 2 ilmek daha atıyoruz ve tekrar şişimizin üzerine tığımızı alıyoruz. Her ikisi ile birlikte yeniden 10 adet ilmek yapıyoruz ve yine öreceğimiz ipimizi şiş ile tığ arasından geçirip tığımıza 1 kez doluyoruz ve bunu tığımızın yardımı ile attığımız 10 adet ilmeğin içinden geçirip alıyoruz. İlmeğimizi tığ ile çekip aldıktan sonra 10 adet ilmeği şişten çıkartıyoruz ve şişimizi tığ ile aldığımız ilmeğe takıp öreceğimiz ipi çekerek ilmekleri sıkıştırıyoruz ve yine iki ipimizi alıp 1ilmek atıp midyemizi sabitliyoruz.
2.midyemizi yaptık ve yine ara boşluğu için 2 ilmek daha atıyoruz ve tekrar tığımızı şişimizin üzerine alıp aynı işlemi yapıyoruz. Midyelerimizi yaptıktan sonra midyelerimizin bitiminde oluşan boşlukları doldurmak için o kısımlara ilmek atmamız gerekiyor bunun için şişimizdeki ilk 3 ilmeği düz örüp alıyoruz ve boşluğa geliyoruz. Bu aradaki boşluğa ipimizi parmağımıza dolayıp ipi şişe alıp çekerek ten 3 adet ilmek atıyoruz ve midyenin arasındaki boşluğu dolduruyoruz.


 Devamında gelen 4 ilmeği düz örüyoruz ve yine midyenin boşluğuna ulaşıyoruz. Buraya yeniden ipi parmağımıza dolayarak 3 adet ilmek atıp tekrardan devamındaki 4 ilmeği düz örüyoruz.  Diğer sıramızı düz olarak örüyoruz ve artık devamında istediğiniz kadar lastik yapıp modelimize geçiyoruz.
Sevgili hanımlar, bebeklerimizin etek ve yelek uçlarında harika duruyor.Güzel örgülerde kullanmanız dileği ile. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder