6 Aralık 2015 Pazar

Örgüden Portbebe Modelleri


Bugün birlikte harika bir portbebe öreceğiz hanımlar.
İster evde, ister dışarıda kullanabileceğiniz bu port bebe örgü modelimizi yeni doğan bebekler için yapacağız. Fakat 3-4 aylık olana kadar da rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bebeğinizi bu port bebe sayesinde sıcak tutacak ve her yönden kullanışlı olacak. Tercih edeceğiniz ip ile her mevsimin vazgeçilmezi olmaya aday bir model bu. Ne dersiniz örgümüze geçelim mi?

Gerekli Malzemeler

Bebe yünü
 7 numara şiş

Yapılışı 

Port bebemizin yapılışı çok basit. mantık olarak iki tane dikdörtgen parça örüyoruz. Bu parçaların ölçüleri farklı, büyük parçayı bebeğimizi koyacağımız bölüm olarak örüyoruz ve küçük parçası ise bebeğimizin kapüşon( şapka) kısmını oluşturuyor. 50 ilmek ile başlıyoruz ve 35 cm’e denk geliyor. İlmeklerimiz. 55 cm kadar haraşo olarak düz ördükten sonra port bebemizin her iki kenarına yani başlangıç ve bitiş noktalarına iliklerimizi açmaya başlıyoruz.İlik yapımı; Baştan dört ilmeğimizi yine haraşo olarak örüyoruz sonra takip eden iki ilmeği kesiyoruz
 Sonra sıra sonuna kadar haraşo örmeye devam ediyoruz. Sırayı bitirip dönüşümüzde iki sıra kestiğimiz yere geldiğimizde o kestiğimiz ilmekleri arttırıp (iki ilmek atıyoruz) ilmeğimizi oluşturuyoruz.
İlmeğimizi ördükten sonra 12 sıra haraşo olarak örüyoruz ve tekrar ilmek yapıyoruz. Toplamda üç ilik açıyoruz ve her bir iliğimizin arasında 12 sıra haroşamızı örüyoruz.
 İliklerimizi sıra başına ve sıra sonuna  açıyoruz. Yani şöyle ki : 50 ilmek atmıştık hatırlıyoruz. İlk dört ilmeğimizi haroşa olarak örüp ilik için 2 sıra kesiyoruz ve haroşa olarak örerek sona doğru gidiyoruz. Son 6 ilmek kala 2 ilmeği daha kesip devamını haraşo olarak örüyoruz ve dönüşünde 4 ilmek haroşa sonra iki ilmek arttırarak ilmeğimizi oluşturup örgümüze devam ediyoruz. İliklerimizi de ördükten sonra 90cm ölçüsünde dikdörtgen bir parça örmüş bulunuyoruz. Dikdörtgenizimi orta kısmından katlıyoruz ve iliklerimizin karşılarına gelen kısımlara yünümüzün rengine uygun olarak düğmelerizi dikiyoruz.

Kapüşonumuzu ise 20 ilmek olarak başlıyoruz, o da 15 cm e denk geliyor. 42 cm kadar haroşa olarak örüyoruz. Kısa atkıya benzer dikdörtgen parça örmüş oluyoruz. Sonra bu örgümüzü ikiye katlayıp arka ortadan düzgün bir biçimde dikiyoruz ve bu diktiğimiz kısmı uzun dikdörtgen parçamıza ortalı olarak dikip  portbebemizin kapşüyonumuzu eklemiş oluyoruz.

Sevgili hanımlar, oldukça kolay bu port bebemizi,.bebeğinizin takımlarına göre renk renk örebilirsiniz.
Güle güle kullanmanız dileği ile.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder