24 Aralık 2015 Perşembe

Bebek Yelek Örgü Modeli Deniz Minaresi Tekniği


Merhaba hanımlar,soğuk kış mevsiminin bizi üşüttüğü şu günlerde sizlerle Deniz Minaresi örgü modelini yapacağız. Biraz denizi, sahili, güneşi hayal edip hem içimizi ısıtacağız hem de her zamanki güzellikte yeni ve farklı bir model öğreneceğiz. Bu modelinizi her zamanki gibi istediğiniz örgünüzde kullanmanız mümkün ancak biz size hırkalarda denemenizi tavsiye ediyoruz. Çocuğunuzu hem fiziksel hem ruhen ısıtsın ki o da güneşli sahil kenarlarını, kumu ve deniz minarelerini hayal etsin. İçimizi ısıtmışken örgümüzle çocuklarımızı ısıtmak için örgü modelimize başlayalım mı?

Malzemeler

Yün ip ve 3,5 numara şiş

Yapılışı

 Bugünkü örgü modelimizi oluşturmak için 6 ilmek ve katlarını kullanıyoruz ve buna ek olarak 5 ilmek atıyoruz. İlmeklerimizi atarak örgümüze başlıyoruz. Kenar ilmeğimizi örüp aldıktan sonra 5 ilmek ters, 1 ilmek düz, 5 ilmek ters, 1 ilmek düz şeklinde sıra sonuna kadar örüp, kenar ilmeği örüp arkaya geçiyoruz. 
Arkada ise düzleri ters, tersi ise düz örüyoruz. Bu şekilde 3 tam sıra (arkayı da örünce 6 kez oluyor)örüyoruz. 7.sıramızda modelimizi oluşturmaya başlıyoruz. Kenar ilmeğimizi örüp alıyoruz 5 ilmek tersimizi örüyoruz,1 ilmek düz öreceğimiz yerde 6 adet delik oluşmuş durumda oluyor, bu deliklerin ilkine batmak suretiyle ipimizi alıp ilmeğimizi çıkarıyoruz. Biraz çekiyoruz ki rahatlasın ilmek ve aldığımız ilmeği başparmağımızla tutuyoruz ki daha rahat edelim. 2.deliğe tekrar ilmeğimizi alıp tutuyoruz, 3.ye batıp çekiyoruz bu şekilde tüm deliklere tek tek batıp ilmek çekiyoruz. 6 ilmek çekmiş bulunuyoruz ve motifimiz oluştu. 
Son ilmeğimizi de örüp alıyoruz ve arkasındaki 5 düz ilmeğimizi örüyoruz. 1ters öreceğimiz yere geldiğimizde tekrar modelimizi oluşturuyoruz. Bu şekilde sıramızın sonuna kadar örüp kenar ilmeğimizi örüp alarak dan diğer tarafa dönüyoruz. Kenar ilmeğimizi örüp alıyoruz. 5 ilmeğimizi yine normal ters örüyoruz, ipimizi öne alıyoruz ve sağ şişimiz ile sol şişteki ilmekler den 7 tanesini (6 ilmek deliklerden tek tek oluşturmuştuk ve 1 ilmeği de düz örmüştük) şişe birlikte alıp hepsini birden alıyoruz. Motifimizi tamamlamış bulunuyoruz.  
Tekrar aradaki 5 ilmeğimizi örüyoruz ve tekrar motife geldiğimizde aynı işlemi yapıyoruz. Bu şekilde sıramızın sonuna kadar gidip kenar ilmeği örüp alarak dönüyoruz.  Motifimiz bitti bu şişte kaydırma yapıyoruz. Bunun için kenar ilmeği örüp alıyoruz. 2 ilmek ters örüyoruz, 1 ilmek düz örüyoruz ve sonrasında yine normal sıramıza dönüp 5 ilmek ters ve 1 ilmek düz örüyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar gidiyoruz ve sonda yine 2 ilmek ters kalıyor. Arka sıralarımızı da yine ilmeklerimizin geldiği gibi örüyoruz ve bitiriyoruz. Bu şekilde 1.sıramız bitiyor ve 2 sıra daha böyle örüyoruz. Daha sonra kaydırdığımız ilmeklerimize tekrar minarelerimizi yapıyoruz.
Sevgili hanımlar, bebeklerimiz ve kendimiz içinde harika bir model.Güzel örgülerde kullanmanız dileği ile.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder