17 Aralık 2015 Perşembe

Bebek Tütü Etek Modeli Yapımı


Merhaba hanımlar şimdi sizlere dikiş makinesi kullanmadan tütü etek yapımızı anlatacağız  Bu tür etekler ana sınıfı ve ilkokulda çokça karşınıza çıkacaktır ve yaptırmaya kalktığınızda masraflı olacaktır. En ekonomik şekilde nasıl yapılır onu anlatarak sizlerin aile bütçenize de biraz yardımcı olabiliriz. Yazın düğün ve nişanlarda da kızlarımızı cici bir şekilde giydirmek için ideal bir modeldir.

Malzemeler

2.20 tül ( istenilen renkte )
Mezura
Dikiş ipi
İğne
Enli lastik ( bel ölçüsüne göre )
Makas

Yapılışı

Bir yaş için ortalama 43 cm. kesiyoruz. Bu parçalar beş adet olacak. Beş parça bir tütü etek için ideal oluyor kabarık olması açısından.
 Daha sonra bu beş parçayı üst üste koyarak göz kararı altı parçaya ayırıyoruz. Ve bunları lastikle      birleştiriyoruz. Lastiğimizi biz bir yaş için 40 cm. olarak hazırlıyoruz. Siz çocuğunuzun veya bebeğinizin belinin ölçüsüne göre yaparsanız iyi olur. Bel daha sert olması için 80 cm. lastiğimizi ikiye katlayıp iki ucunu dikiyoruz.
Bacağımıza geçirdiğimiz lastiğe kesmiş olduğumuz tülleri düğümler atarak bağlıyoruz. Bu işlemi yaparken tülü ikiye katlayıp kapalı uçtan açık uçları geçirin aynı makrome ipi bağlar gibi. Çok sık olması tütü eteğimizi çok kabarık yapıyor.
Bütün parçaları bağladıktan sonra eteğimiz hazır artık. Çok şık ve kolay olan bu tütü etek sizinde kızlarınızın yüzünü güldürsün. Bu ebatları büyüterek daha büyük kızlarımıza da yapabilirsiniz.
Sevgili hanımlar, üzerine istediğiniz süslemeler yapabilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin hanımlar. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder