22 Aralık 2015 Salı

Bebek Oyuncak Örgü Kıvırcık Saç Modeli Ve Yapımı


Merhaba Sevgili Bayanlar,bugün yine her zamanki gibi çocuklarımızı sevindirecek, onların mutluluğuna mutluluk katacak bir örgü işimiz ile birlikte olacağız. Çocuklarımızın oyuncak bebeklerine kıvırcık saçlar yapacağız. Bu saçları farklı yerlerde de tabii ki kullanabiliriz. Bebeğin beresi dışında çocuklarınızın berelerini ve hatta kendi berelerinizi süslemekte de kullanabilirsiniz. Düz olarak işlediğiniz yelek, hırka veya kazakları hareketlendirmek için kullanabilirsiniz. Şallarınızın ucuna saçaklar yerine yapabilirsiniz. Çeşitlendirmek, sizden örgü modelini anlatmak bizden. Buyurun başlayalım.

Malzemeler

Yün ip ve tığ

Yapılışı
Oyuncak bebek için işlemiş olduğumuz 8 sıralı bu beremizi işlemek için önce sihirli halkamızın üzerine önce 12 tırabzan örüyoruz, 2.ye 24 ve 3.sırada 1 sıra atlayıp 1 arttırarak devam ediyoruz. Alttaki halkamız da 2 düz örüp bir arttırarak örüyoruz. Ve yine diğer halkamız da arada 3 tane düz örüyoruz ve 1 er arttırıyoruz. Ve sondaki üç sıramızı düz olarak örüp ucuna iniyoruz.  Bebeğimize kısa kâküller yapmak için 8 adet zincir çekiyoruz. Zincirimiz bitince hemen biten zincirin içine batıp 2 li tırabzan yapıyoruz ve bir sonraki zincirin içine batıp tekrar 2 li tırabzan yapıyoruz.
Daha sonra boşluğa batarak 3 lü tırabzanlar yapıyoruz. Bu şekilde boşluğa batmak suretiyle 3 lü tırabzanlar yapıyoruz. Zincirimizin sonuna kadar yapıyoruz ve beremizin ucuna kadar geliyoruz.
İşlediğimiz kâkülümüzü biraz kıvırırsak o kıvırcıklaşıp kendi şeklini alacaktır. Bu şekilde kâkülleri istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Yanlara yapmak isterseniz 25 veya 30 zincir yapabilirsiniz. İstediğiniz uzunlukta yapmanız mümkün.  Yaptığımız kıvırcıklar dan beremizin üzerine de yapıyoruz.
Sevgili hanımlar, bebeklerimizin berelerine kullandığımız ve çok şık duran modeldir.Güzel örgülerde kullanmanız dileği ile. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder