14 Aralık 2015 Pazartesi

Bebek Örgü Tulumu Yapımı


 Merhaba hanımlar, bugün hepinizin kolaylıkla yapabileceği çok kolay bir tulum yapacağız. Yün tercihiniz ve tulumun ebatları size kalmış. Biz 40 cm olarak başlayıp altı aylık bebeğe göre yapacağız. Siz isterseniz 50 cm. de yapabilirsiniz o zamanda bir yaşa kadar giyilebilir. Hepiniz bu modele bayılacaksınız ve gayet bebeklerimizin üzerinde şık duran bir model. Ve aynı zamanda illa tulum olarak düşünmeyin bir yastık, çanta aklınıza gelebilecek her şeyi uygulayabileceğiniz bir örnektir.

MALZEMELER

5 Numara Tığ
Orta kalınlıkta ip

 YAPILIŞI
 
Dokuz Tırabzan çekerek başlıyoruz. Bu tırabzanları üçün katı olduğu için dokuz yapıyoruz. Aralarına zincir çekmeden yuvarlıyoruz. Diğer sırada yine hiç zincir çekmeden her araya üç tırabzan yapıyoruz. Tam olarak yaptığımızda ikinci renkte dokuz tane çiçek olacak.

Tekrar başlangıç rengine geçiyoruz ve burada tığımıza ipi almadan almış gibi örerek çıkıyoruz. Buradaki püf noktası ilk başladığımız sırada ki dokuz tırabzanın olduğu yere batıyoruz. Her tırabzan arasına da iki zincir çekiyoruz.

  Artık üçgenimsi görüntüyü oluşturmaya başlayacağız. İki zincir çektiğimiz yerlere iki tırabzanların üstüne bir tırabzan olarak devam edeceğiz. Ve bu sırayı da bu şekilde kapatarak bitiriyoruz. Ve üçgen şeklimiz oluştu. Köşelerin oluşması için iki zincir çekerek aynı yere iki tırabzan yapıp bir zincir çekip tekrar iki tırabzan yapıyoruz ve artık tığımızı motifin arkasında görünen belirgin bir ilmek var ve tığımızı oraya batarak tırabzanları oluşturuyoruz. Ön tarafa baktığınızda da zincir örnek halini almış oluyor. Tekrar köşeye geldiğinizde iki tırabzan bir zincir iki tırabzan bir zincir yapıyoruz. Ve bu işlem üçgenimiz büyüyene 40 cm. ulaşana kadar devam ediyor.



Daha sonra üçgenimizi katlayıp dikilmesi gereken yerlerini dikiyoruz. Bacak kısımları yaklaşık 10 - 11 cm bırakılıyor ve geri kalan taraflar şeklimizdeki gibi birleştiriyoruz.
Aynı başladığımız üçgenin karesini ve askılarını da örerek tulumumuza dikiyor ya da sık iğneyle birleştiriyoruz. 

Sevgili hanımlar, bu pratik ve güzel tulumu farklı örnek ve tekniklerle de yapabilirsiniz. Güle güle kullansın bebeklerimiz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder