11 Aralık 2015 Cuma

Çilekli Panço Yapılışı


Sevgili Bayanlar, kızlarımızı Çilek Kız’a dönüştürüyoruz. Çocuklarımız için harika bir panço yapacağız. Çilek modeli her daim çocukların vazgeçilmezi olmuştur. Ancak bu pançomuzu ördükten sonra siz kendiniz içinde büyük ölçüsünü yapmak isteyeceksiniz. Renk renk çilekler yapıp güzel günlerde kullanmanız dileği ile pançomuzu yapmaya başlayalım. 

Gerekli Malzemeler

Orta kalınlıkta ip (kırmızı)
Degrade ip (çileğimizin yaprak kısımlarını yapmak için)
6 numara şiş

Yapılışı


 20 ilmek ile başlıyoruz. 2 tane örüyoruz. Ön kısımda iken örgümüzün sağ kısmını 3.nün dibinden 1 ilmek attırıyoruz. Arka kısımda da sol kısmı yine 3.nün dibinden batmak suretiyle 1 ilmek arttırıyoruz..

Bundan sonra her gidiş gelişimizde ön sıradayken sağ, arka sıradayken sol kısmı arttırarak yaklaşık 43 cm kadar örüyoruz.43 cm kadar ördükten sonra yaka oyuntusunu oluşturmak için ortadan 14 ilmek kesiyoruz. Daha sonra yakanın her iki yanından 1er 1er keserek  4 sıra daha örüyoruz.Omuz kısmına gelmiş bulunuyoruz. Bu kısma geldiğimizde örgümüzün boyu yaklaşık 48 cm kadar oluyor.
Pançomuzun arka kısmını da yine aynı şekilde örüp tamamladıktan sonra kol kısmını örmeye başlıyoruz.
Kol kısmını örmek için 50 ilmek ile başlıyoruz. 1 ters 1 düz lastik olarak 6 cm örüyoruz. 6 cm den sonra ortadan ikiye ayırıyoruz.Orta kısmından hem önden hem arkadan (gidişte ve dönüşte) keserek ilmeklerimiz bitene kadar kesip örmeye devam ediyoruz. Her iki kol için aynı işlemimizi yapıyoruz.
Pançomuzun parçalarını birleştirirken önce ön ve arka kısmını omuzlardan dikerek birleştiriyoruz. 
Pançomuzun yan kısımlarını dikmiyoruz sadece omuz kısımlarından dikip birleştiriyoruz. Örmüş olduğumuz kol parçamızı pançomuza dikmek için, pançomuzun arka kısmından (üçgen gibi görüyoruz zaten üst köşesine arka kısmı yerleştirip) dikiyoruz.Omuz kısımlarını diktikten sonra kolun alt kısımlarını da dikerek tamalıyoruz.
Pançomuzun boyun kısmına dikeceğimiz yapraklarımızı yapmaya başlıyoruz. Bunun için 5 ilmek başlıyoruz ve 2 düz örüyoruz, 1 ip doluyoruz 1 düz örüp tekrar 1 ip doluyoruz. 2 düz örüp arkaya geçiyoruz. Arkada herhangi bir şey yapmıyoruz.  Öne gelince tam orta kısmında artışımızı yapıyoruz. 3 ilmek örüp ipimizi doluyoruz. 1 ilmek örüp ipi tekrar doluyoruz ve örmeye devam ediyoruz. 9 artışımızı yaptıktan sonra yaprağımızı küçültüyoruz. Yaprağımızın başından 2 ilmek kesip sonuna 2 ilmek kalana kadar düz örüyoruz ve sondaki 3 ilmeği de teke düşürüp kesiyoruz ve bunu yine örgümüzün ön kısmından yapıyoruz. Bu şekilde keserek yaprağımızı da tamamlıyoruz.
Çileğimizin tohum kısmını yapmaya başlıyoruz. Bunun için açık renk bir ipimizi ikiye katlayıp kesip tohumu koymak isteğiniz yerlere saçak yapar gibi ilmekten tığ yardımı ile geçirip fazlasını kesiyoruz. İsteğiniz yerlere tohumları yapabilirsiniz.



Birlikte ördüğümüz bu pançomuz 4-5 ve hatta 6 yaş grubundaki kızlarımız için uygun olacaktır, ancak siz isteğiniz yaş grubuna yapabilirsiniz. Bunun için ilmek sayınızı 5 er arttırmanız uygun olacaktır.
Güzel günlerde kullanmanız dileği ile.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder