23 Aralık 2015 Çarşamba

Bebek Kurtçuk Örgüsü Modeli Ve Yapımı


Merhaba hanımlar, bugün birlikte ister tek renk, isterseniz de rengârenk kurtçuklar yapabilirsiniz. Kurtçuk modelini farklı şekillerde kullanmanız mümkün. Örgülerinize model yapmak veya onları kurtçuklar ile renklendirmek olabilir. Evinizde kullandığınız el işi örtüleri değiştirmek için olabilir. Kesinlikle sizin hayal gücünüze kalmış. Kurtçuk örgümüzün modelini yapmaya geçelim.

Malzemeler  

Renkli İpler ve tığ

Yapılışı

 27 adet zincir çekerek kurtçuğumuzu yapmaya başlıyoruz. 3.zincire batmak suretiyle 2li tırabzan yapıyoruz.
Tekrar aynı deliğe batmak suretiyle tekrar 2li tırabzan yapıyoruz. Bir sonraki zincire batıp aynı işlemi (2 adet 2li tırabzan) orada da yapıyoruz. Bir sonraki zincire geçiyoruz ve yine aynı işlemi gerçekleştiriyoruz.
Bu şekilde sıramızın sonuna kadar, zincirimiz bükülmeden her zincir dibine batmak suretiyle aynı işlemi yapıyoruz. Sonuncu zincirimize da aynı işlememizi yaptıktan sonra ilk başladığımız noktayı içe doğru büküyoruz ve kıvırarak sona kadar gidiyoruz. Ve kurtçuğumuzu oluşturduk. Eğer kurtçuğumuzun iki renk olmasını istiyor isek istediğimiz rengi yine kurtçuğumuz da battığımız ilk noktaya gelip ipimiz ile sık iğne yaparak başa kadar devam ediyoruz. 
Sevili hanımlar, kurtçuk modelimizi bu şekilde yaparak bebeklerimizin şapkalarında, yeleklerine ekleyebilirsiniz.
İyi günlerde kullanın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder