13 Aralık 2015 Pazar

Bebek Gözyaşı Örgü Tekniği Modelleri

Merhaba hanımlar, bugün sizlerle örgü teknikleri yapalım.Şimdi bu örneğimizin adı Gözyaşı modeli olarak belirledik.Gayet basit ve örülmesi de hem kolay hemde şık gösteren bir örnektir.Bu şekilde örgü tekniklerini öğrenince istediğiniz modelinizin üzerine uygulama yapabilirsiniz.İster kendinize, ister bebeğinize hatta ikinize de takım olarak yelekler yapıp göz alıcı bir hal alabilirsiniz.O zaman anne - kız yelekler yapmak için örgü tekniğimizi öğrenmeye başlayalım.

Malzemeler

ipimiz ( bebe yünü)
şiş ( 3 numara )

Yapılışı
 Bu örneğimiz  6 ve katları ile oluşuyor, bunu dikkate alarak ilmeklerinizi atabilirsiniz.Yan kısımlarını ister düz yapın, isterseniz pirinç olarak 6 tane örüp,ve sonra 5 tane düz örüyoruz. Daha sonra 5 tane ördükten sonra ipimizi şişin arkasına alıp,sol şişdeki ilmeği çıkarıp 3 tane aşağı doğru kaçırıp 4. cüyü örüyoruz.
 
Daha sonra 5 tane yine ipimizi öne alıp ters örüyoruz. Yani her sıra kaçırma işlemi olacak ve bir sıra 5 ters, diğer sıramız da da 5 düz şeklinde yaparak gözyaşı modelimiz ortaya çıkıyor. Fakat bir önceki kaçırdığımız ilmeğin içine girerek bütün sıralarda o ilmeği alarak örüyoruz.
Her sıramız da bu işlemleri yaparak ortaya muhteşem gözyaşı modeli dediğimiz örneğimiz oluşuyor. 
Sevgili hanımlar, bu modelimizle bebeklerimize harika yelekler, atkılar, süveterler yapabilirsiniz.
iyi günler kullanın.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder