12 Aralık 2015 Cumartesi

Krokodil Bebek Patik Modelleri


Merhaba hanımlar, bugün ki patiğimiz her zamankinden daha farklı.Aslında tabanlarımız hep aynı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Fakat buradaki patiğimiz de mükemmel duran ve gösteren krokodil şekilleri biraz zor görünür ama eliniz alışınca çok basit gelecektir.Bu harika görünümlü krokodil patiğimizi eminim hepiniz çok severek yapacaksınız. Prenseslerimize bu muhteşem patiklerden yaparak sevindirelim.Hatta hediyeler bile bu güzel patiğimizden yaparak verebiliriz..Şimdi krokodil patik yapımının nasıl yapıldığını öğrenelim.

Malzemeler
ip ( bebe yünleri)
tığ 2 numara

Yapılışı 
Şimdi ilk olarak her zamanki gibi patiğimizin tabanından başlıyoruz. 16 zincirle başlıyoruz.16 zincirden sonra 3 cü zincire batıp 2 tane örüyoruz.Çünkü bu patikte hem önden, hem arkadan artırıyoruz. Aradaki tırabzanlar hep 12 tane olacak. Her köşeleri 24 tane olacak ve toplamda 72 tane tırabzan yapıyoruz.
3 zincir çekip, ipi toplayıp tırabzanlarımızı arkadan alıyoruz.Bütün sıra boyunca bu şekilde örüyoruz.
Şimdi de ikinci sıramızda bir önden, bir arkadan tırabzan yapıyoruz.
Daha sonra 12 tane aynı şekilde bir önden, bir arkadan tırabzanı yapıyoruz. Ve 12 taneden sonra sıra sonuna kadar bir arka, bir ön olarak devam ediyoruz.
Şimdi de burun kısmı için 6 tane hep önden alıyoruz ama ilk önden alıp 1 tırabzan yaptıkdan sonra yine önden batıp ikisini bir 2 li tırabzan şeklinde yapıyoruz.Yani daha önce yaptığımız 12 tane tırabzanı 6 ya düşürüyoruz.Bir sonraki sıramızda da aynısını yapıp busefer 6 tırabzanımızı 3 tane kalacak şekilde 3 tanesini yan yana alarak yine aynı şekilde azaltıyoruz.
Şimdi krokodillerini yapmaya başlıyoruz.İlk olarak 5 zincir çekip 2ci tırabzanımıza 2 defa batıyoruz.
2 zincir çekip bir tane arada tırabzanı atla ikinciye bu sefer tek batıyoruz. Krokodilin amacı yani bir çift kere batıp arada 2 zincir,bir sonrakini de tek olarak yapıyoruz.
Şimdi 2 li tırabzanımızın ortasında batıp içine 5 tane tırabzan yapıyoruz.
Daha sonra diğer tırabzanımızı tersine döndürüp onun içine de 5 tane tırabzan yapıyoruz ve krokodilimiz oluşuyor.
Tekli tırabzanlarımızın üstünede zincir çekmeden direk sık iğne yaparak kapatıyoruz. Bu şekilde 2 sıra yaparak krokodil bebek patiğimiz hazır oluyor.
Sevgili Hanımlar, isterseniz bu şekilde renkli iplerlede yapınca ne kadar şık olduğunu göstermek istedim.
Güzel meleklerinize iyi günler de giydirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder