7 Aralık 2015 Pazartesi

Bebek Örgü Tulumu Modelleri

Merhaba hanımlar, şimdi de sizlerle harika bir tulum örneği yapacağız. Kış aylarında bebeklerimizi sıcacık tutacak ve oldukça basit, şık ve harika görüntüsüyle eminim sizlerde çok seveceksiniz. Erkek bebeklerimize, kız bebeklerimize çok yakışacak istediğiniz renklerle cıvıl cıvıl tulumlar yapmaya ne dersiniz? O zaman hemen başlayalım. 

MALZEMELER

Yün iplik
Şiş
3 tane düğme

YAPILIŞI
Bir paçaya 32 ilmek atıp çift lastik yapıyoruz. 16 sıra örüyoruz. Daha sonra 32 ilmeğimizi her sırada bir ilmek arttırarak (iç kısma bakan taraftan) 37 ye çıkarıyoruz ve 15 sıra örüyoruz.
İki paçayı da ördükten sonra, birleştirirken 3 ilmeği birlikte alıyoruz ve devam ediyoruz. Aynı şekilde bir üst sıranın da orta kısmını 3 ilmek alıyoruz. Bu şekilde 5 sıra örüyoruz.
60 sıra daha düz örmeye devam ediyoruz. Daha sonra baştan ve sondan 14 ilmek 8 sıralık lastik örüyoruz. 
Düz 22 ilmek kalana kadar eksilterek bu şekilde örmeye devam ediyoruz. Üzerine 8-10 sıralık lastik örüyoruz ve bitiriyoruz. Tulumumuzun ön kısmı hazır.
Arka kısım için de aynısını yapıp üzerine 16 sıralık ip örüyoruz. Ön kısıma 20 sıra 22 ilmeklik bir cep örüyoruz ve düğmeleri fotoğrafta görüldüğü gibi dikiyoruz. 
Sevgili hanımlar, işte size mükemmel bir tulum bebeklerimizi çok şirin gösterecek ve sıcacık tutan bu modelimizi yapmanızı tavsiye ederim.
iyi günlerde kullanın.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder