4 Aralık 2015 Cuma

Çizme Bebek Örgü Patiği Yapılışı


Sevgili hanımlar,
Soğuk kış aylarında bebeklerimizin ayaklarını sıcacık tutacak çizme patikler öreceğiz. İstediğiniz renklerde işleyip ister bebeğinize giydirin isterseniz sevdiklerinize hediye edin. Çok kullanışlı ve görünümüyle gözleri süsleyen harika bir patik. Haydi arkadaşlar hep beraber çizme patik örneğimizi yapmaya başlayalım.

Malzemeler 
Yumuşak bebek yünü
3,5 numara şiş

Yapılışı 

Çizme patiğimizin konç kısmından 59 ilmek ile başlıyoruz. Bir diş haraşo sırası örüyoruz. Üçüncü sırada 13 ilmek haraşo örüyoruz. Takip eden iki ilmeği düz örer gibi sağ şişe boş alarak alıyoruz, arkasından gelen ilmeği düz örüyoruz. Boş aldığımız ilmekleri ördüğümüz ilmeğin üzerinden atarak geçiriyoruz. İki ilmek eksilmiş oldu. 27 ilmek haraşo örüyoruz orta kısmı tekrar aynı eksiltme işlemini yapıyoruz. 13 ilmek haraşo örüyoruz ve sırayı tamamlıyoruz. Arka sıraları ters olarak örüyoruz. Şişimizde 3 ilmek kalana kadar eksiltme işlemi yaparak örüyoruz.
 Kalan üç ilmeğin sağından ve solundan 13 ilmek alarak şişe çıkarıyoruz.
Haraşo örmeye devam ederken ortadaki üç ilmeğin birincisi ve üçüncüsünü düz örgü olarak örüyoruz ve bu düz ilmeklerin iki tarafından her sırada birer ilmek atarak arttırma ( sağ işaret parmağına ipimizi dolayıp şişe geçirip arttırmayı) yapıyoruz. Yani her sırada dört ilmek arttırıyoruz. Arttırdığımız ilmekleri orta kısıma veriyoruz.
Bu şekilde altı sıra haraşo sırası örüyoruz.  Hiçbir işlem yapmadan üç diş haraşo sırası daha örüyoruz. Her iki baştan birer ilmek her sırada eksilterek dört diş haraşo sırası örüyoruz. Bütün ilmekleri keserek bitiriyoruz. Taban ve arka kısmını dikiyoruz.

Sevgili  hanımlar, hem görünüşüyle, hemde bebeklerimizin ayaklarını sıcak tutmasıyla harika bir model muhakkak sizlerde bayılacaksınız. Örgü jile elbisenin altına harika duracaktır.
İyi günlerde kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder