10 Aralık 2015 Perşembe

Tek Parça Bebek Örgü Oyuncak Modelleri

Merhaba hanımlar, bugün de sizlere  bebeklerimizin ve çocuklarımızın vazgeçilmez oyuncaklarından olan bebek oyuncak örgü modelini paylaşacağım. Sık iğnelerle yapılan oldukça örülmesi basit ve kolaydır. Genellikle kız bebeklerimiz için yapabiliriz ve emin olun ki çok seveceklerdir.İsterseniz hediyeler, olarak da örüp, yiğenlerinize, kuzenlerinize, arkadaşlarınıza süprizler yapabilirsiniz.İstediğiniz boyutta yapabilirsiniz.Şimdi bu güzel bebeğimizi yaparak, bebeklerimize ve çocuklarımızı sevindirmeye ne dersiniz?
Haydi hanımlar, hemen başlayalım.

Not:  Her bölümünü ördükten sonra kapatmadan içine pamuk doldurup öyle kapatıyoruz.

Malzemeler
2 numara şiş
Bebe yünü renkli ipler

Yapılışı
6 sihirli halka ile örgüye başlanır.İstenilen büyüklükte kafa örülür.Kafa tamamlandıktan sonra gövde için farklı bir ipe geçilir.Belli oranda artırmalardan sonra simetrik olarak her iki taraftan kollar için aynı sayıda sık iğne yapılır.
Pantolonu için farklı renk ipe geçiriyoruz.Biraz örüldükten sonra ortadan ikiye ayırıp ve bacaklarını tamamlıyoruz.
Bacaklar tamamlandıktan sonra bebeğimizin elbise kısmını örmeye başlıyoruz.Elbise gövdeden belirlenen bir sıraya tığımız la sık iğne yaparak örüyoruz.
Belirli artırmalar yaparak bebeğimizin elbisesinin kabarıklığını yapıyoruz.
Bebeğimizin elbisesini de tamamladıktan sonra kollarını yapmaya başlayalım.
Saçı için istenilen renkte iple 6 sihirli halka ile başlayarak kafanın büyüklüğünde örüyoruz. Tamamlandıktan sonra kafa kısmını dikiyoruz.Yanlardan bağlı saçlar içinse istenilen uzunlukta birbirine eşit ipler kesiyoruz, ikiye katlıyoruz.Simetrik olacak şekilde her iki taraf  7-10 adet saç takılır ve bunları kurdele ile bağlıyoruz.Bacaklardan sonra ip değiştirilerek ayakları örüyoruz.Ayaklar için öne bakan kısmında ilk iki sıra artırma yapıyoruz.Daha sonra bir miktar artırmadan örüp, eksiltmeler yaparak ayaklarını da tamamlıyoruz.Son olarak gözler örülüp dikiyoruz.Burun,kaş,ağız şekli verip 2 adet minik kulak yapıp dikiyoruz. Elbisesine de iğneyle şekiller vererek işleyebilirsiniz.
 Sevgili hanımlar, sizce de harika olmadı mı? Emin olun bebekleriniz ve çocuklarınız bu bebeğe bayılacaktır.
İyi günlerde kullanın.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder