8 Aralık 2015 Salı

Kolay Bebe Örgü Modeli Tekniği

Merhaba hanımlar, bugün sizlere basit bir örgü tekniği göstereceğim. Bu örneğimizde ceket, yelek, atkı, şapka gibi modellerden yaparak istediğiniz her şey örebilirsiniz. Bu teknik oldukça basit ve kolay olup örgü bilmeyenlerin bile yapabileceği mükemmel modeldir.Sadece düz ve tersler den oluşan bir örnektir.Şimdi bu harika görünümlü örgü tekniğimizi öğrenme zamanı.

Malzemeler
Şiş 3.5 numara
İp bebe yünü

Yapılışı

İlk olarak öreceğiniz kişiye göre istediğiniz kadar ilmek yapıyoruz. Daha sonra 4 tane düz örüyoruz, 2 tane ters örüyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar geliyoruz.
Daha sonra arka tarafında ilmekler geldiği gibi örülüyor. Yani 4 düz, 2 ters olarak bunu 2 sıra yapıyoruz.
2. aşamada 2 tane düz örüp,2 ters örüyoruz.Daha sonra 4 düz yapıyoruz. Sıra sonuna kadar 2 düz, 2 ters, sonra 4 düz şeklinde yaparak 2. aşamamızı da bu şekilde bitiriyoruz.
Yine arka sıramız da hep aynı şekilde 2 sıra şeklinde başlangıçta 2 düz, 2 ters sonra 4 düz, 2 ters olarak yapıyoruz.
Şimdi tamamen modelimizi kaydırmamız için bu sefer 2 ters, 4 düz olarak yapıyoruz.
Bu şekilde resimde gördüğünüz gibi modelimiz oluştu.Bebeklerimize bu modeller çok güzel, harika süveterler,yelekler istediğiniz her şeyi istediğiniz renk de yapabilirsiniz.
Sevgili hanımlar, bakın nasıl harika bir ceket modeli değil mi? Hem bebeklerimizi sıcacık tutacak, hem de bebeklerimize çok şık gösterecektir.
İyi günlerde kullanın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder