2 Aralık 2015 Çarşamba

Bebek ve Çocuk Jile Elbise Modelleri


Sevgili hanımlar, bugün ki örneğimde harika elbise yapacağım.İster kış aylarında, ister baharlık kullanabileceğiniz jileler yapıyoruz.Aslında bu modelimizi jile diye daraltmamak gerek çok yönlü bir model çünkü. Yanlarını uygun şekilde ister dikerek isterseniz de dikmeden  tayt üzerine tunik gibi de kullanabilirsiniz. 

Malzemeler

Birbirine uyumlu iki merserize ip
4.5 numara şiş

Yapılışı 

İlk olarak 75 sıra ilmek atarak başlıyoruz. Alt etek kısmını ve kenarlarını pirinç modelinden yapıyoruz.6 sıra pirinç örüyoruz. Sağ ve sol kenarlara olmak üzere 7 tane pirinç bırakıp araya 15 sıra düz örüyoruz.Böylece 22 sıra örmüş oluyoruz. 22.ci sıradan sonra ikinci sıramıza geçiyoruz.Bu tamamen isteğe bağlı, isterseniz tek renk olarak da devam edebilirsiniz.Elbisemizin bel oyuntusunu oluşturmak için yukarıya doğru daraltma yapmamız gerekiyor o yüzden 6 sırada bir kesme yapıyoruz. Yani her 6 sıra kesiyoruz ve bu kesme işlemini 10 kere yapıyoruz.10 ilmek sağdan, 10 ilmek soldan kesiyoruz.Bu işlemimizi 7 sıra pirinç ördükten sonra yapıyoruz.Pirinç örgü yapılışı tersi düz, düzü ters yaparak elde ediyoruz
 Daraltma işlemini şöyle yapıyoruz.7 sıra pirinç örüp, sağdan sola giderken 1 ve 2 ilmeği alıp üstten kesiyoruz. Sıra sonuna gelirken 7 ilmek kala iki ilmeği sol taraftan alıyoruz ve sağa doğru kesiyoruz.
6.cı sırada bu işlemi tekrar ederek 10 sağdan 10 soldan keserek oyuntumuz oluşuyor. İlmek sayımız 55 sıraya düşüyor. 22 sura ördükten sonra 55 ilmeği ortalayarak; 7 sıra pirinç,13 sıra düz, 15 sıra pirinç,1 sıra 3 sıra düz, ve tekrar 7 sıra pirinç örüyoruz. Her sıradaki pirinçleri arttırarak askı kısmının boşluğunu dolduruyoruz. Boşluğu doldurduktan sonra yaka kısmını işleyip kesmeye başlıyoruz.
Önce ortada işlediğimiz 15 sırayı kesiyoruz. Daha sonra iki sıra, iki sıra kesip 2 sıra ördükten sonra kesiyoruz. Elbisemizin arka kısmını da aynı şekilde yapıp tamamlıyoruz.
Belindeki kemerimiz için de 3 ilmek başlayarak 12 ilmek örüyoruz.42 cm kadar örmemiz yeterli olacaktır.Başlarına ilmek açıp elbisemize kemerimizi takıyoruz.
 Güzel prenseslerimiz bahar aylarında bir mevsimlik bluz ile gayet şık olacaktır.
İyi günlerde kullanın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder