9 Aralık 2015 Çarşamba

Püsküllü Çocuk Beresi Modelleri


Bayanlar Hazır mısınız?
Çocuklarımız ve bebeklerimiz için harika bir bere öreceğiz. Soğuk kış aylarında kullanacakları berelerini hem çocuğunuz hem de çocuğunuzun arkadaşları beğenecektir. Beremizin üzerine konduracağımız püsküller ise ona farklı bir hava kazandıracaktır.Bu şekilde örerek yelek ya da cekette yapıp takımda yapabilirsiniz. Emin olun ki bu örneği gören herkes size soracaktır.Hem sıcacık bir havası, hem de üzerinde harika bir görüntüyle göz kamaştıracaktır. Haydi hanımlar, püsküllü bere yapımına başlayalım.

Gerekli malzemeler

Değişik renklerde iplerimiz (kız çocuğu için biz pembe ve beyaz kullandık)
Tığ

Yapılışı 

11 zincir çekerek beremizin bant kısmını örerek beremize başlıyoruz. 11 zinciri çektikten sonra üzerine 10 adet tırabzan örüyoruz. Tırabzanlarımız örerken iç taraftaki ilmekten alıyoruz ve böylece katlı gibi görünüyor. Tekrar 2 zincir çekerek üzerine alıp dönüyoruz. Yine aynı işlemi yapıyoruz  ve yine arka kısımda kalan ilmekler den örgümüze devam ediyoruz. Bu şekilde beremizin bant kısmını örüyoruz.
 4 adet zincir çekiyoruz lastiğin 1 dilimini atlayıp 2.dilimin içine 3 adet tırabzan yaparak dolduruyoruz. İki zincir çekiyoruz yine bir dilim bırakıp 2.ye yine 3 adet tırabzanla dolgu yapıyoruz ve tekrar 2 zincir çekiyoruz bir boşluk bırakıp 2.dilime batıp 3 adet tırabzanla dolgu yapıyoruz. bu şekilde bandımızın etrafında dönüyoruz. Boşluklarımız oluşuyor.
 Bandımızın sonuna geldiğimizde beyaz ipimizi bağlıyoruz. 3 adet zincir çekip modelimizi  çeviriyoruz. Boşluğumuza arkadan ip almadan batıp sık iğne yapıyoruz. üç adet incir çekiyoruz ve fıstıklarımızı yapıyoruz. 5 adet tırabzanla dolduruyoruz. Tığımızı ilmekten çıkartıp fıstık motifinin baş kısmına batıp  ilmeğimizi alıp bir kerede çekip sıkıştırıyoruz. Sıkıştırdıktan sonra dip kısmına batıp 3 adet zincir çekiyoruz yine boşluğa üzerine almadan sık iğne yaparak batıyoruz. Oluşan boşluğa dolgu gelecek.

3 zincir çekip 5 tırabzanla dolduruyoruz. Yine tığımızı ilmekten çıkartıp motifin baş kısmına (çektiğimiz 3 zincirin başına) batıyoruz ilmeğimizi de alarak sıkılaştırıp tekrar dibine batıyoruz ve bir motif daha oluşturmuş oluyoruz. Bu şekilde örgümüze devam ediyoruz. Sıramızın sonuna geldiğimizde tekrardan ipimizi değiştiriyoruz. Pembe ipimize geçiriyoruz. Pembe ipimizle fıstıklarımızın arasındaki bölüme dolgularımızı oluşturuyoruz. İlk araya gelip tekrar 3lü tırabzanla dolgumuzu yapıyoruz. Alttaki kısımda fıstıklarımızın arasında kalan her boşluğa 3lü tırabzan örerek dolgularımızı yapıyoruz. Dolgu yapımımız da bu şekilde tamamlanınca tekrar üzerine fıstık motifi ile devam ediyoruz.
Beremizi tepe kısmına gelinceye kadar bu şekilde örüyoruz. Tepe kısmında ördüğümüz 3 lü tırabzanların hepsini düz olarak tırabzan yapıyoruz ve bunu 6 eşit parçaya bölüyoruz.
İlmeklerimiz kalktıktan sonra üç adet zincirimizi çekip arka sağdan girip soldan çıkıyoruz, ilmeğimizi alıp 6 lı tırabzan oluşturuyoruz. Bunu beremezin üst kısmında bulunan 6 lı bölümü oluşturmak için örüyoruz.  Arkadan sağdan giriyoruz soldan çıkıyoruz ilmeğimizi alıp tırabzan yapıyoruz. 6 lı tırabzanımız bitince bu kez diğer kısmın belirleyicisi olması açısından 1 kez önden sağdan girip soldan ipimizi alıp trabzanlarımıza devam ediyoruz.
 Her 6 tırabzanda bir önden alıp devam ediyoruz.  Sıramızı bu şekilde tamamladıktan sonra tırabzanlarımızın sayısını her seferde bir keserek azaltıyoruz. 6 adet tırabzanda bir önden alıp yine belirleyiciliğimiz yapmış oluyoruz. Daha sonra tırabzan sayımızı her seferde 1 er adet keserek düşürüyoruz ve sıfırlayıp toparlıyoruz. En tepemize de yaptığımız püskülleri takıyoruz. Püsküllerimizi ise 25 veya 30 adet zincirle başlayarak örüyoruz. Her battığımız yere 3 defa batıp tırabzan yapıyoruz. Her ilmeğe 3 defa batınca ve ördükçe modelimiz kendiliğinden kıvrılıyor. Püsküllerin büyüklüğünü ilmek sayısını siz kendi isteğinize göre belirleyebilirsiniz.
Sevgili hanımlar, İsterseniz bu püsküllerden çocuklarınızın atkısına ya da hırkasına da takabilirsiniz.
Oldukça güzel bir bere örmüş bulunuyoruz.
İyi günlerde kullanın.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder