16 Aralık 2015 Çarşamba

Kolay Bebek Elbise Modeli Yapılışı


Birçok kolay model olmasına karşın bu gerçekten çok şık sevgili hanımlar. Hani yaparken eğlenerek yapıp bittiğini bile anlamayacağınız bir model. Ayrıca sayılırını uygun şekilde çoğalttığınızda kız çocuklara da yapılabilecek bir elbise yapılışını sizlerle paylaşalım istedik. İki renk olarak da yaparsınız renkleri çoğaltabilirsiniz de ebruli karışık da olabilir ya da tek renk de yapılabilir bu tamamen size ve zevkinize kalmış. Bandana ve patiklerle de aksesuar yapma isterseniz tam bir takım olacaktır.

Malzemeler
3,5 Numara tığ
Bebe ipi

Yapılışı
Doksan altı zincir çekerek modelimize başlıyoruz. 13 tırabzan ön 2 zincir, 20 tırabzan kol, 2 zincir 30 tırabzan arka, 2 zincir 20 tırabzan kol 2 zincir ve 13 tırabzan diğer önü olarak ilk sıramızı oluşturuyoruz. Bu elbisemizin robasını oluşturacak. İpimizi tığa alarak dördüncü zincire batarak tırabzanlarımızı yapmaya başlıyoruz. 13 tırabzan yaptıktan sonra iki zinciri çekip on üçüncü tırabzana tekrar batarak diğer tırabzanı yapıyoruz ve ilk sıra bu şekilde devam ediyor.
 İkinci sıramız da üç zincir çekip tırabzanların üzerine yine tırabzan yaparak arttırma yerine kadar yapıyoruz. Batılacak yerler zaten gözükecektir. Zincir yerlerine gelindiğinde ise içine bir tırabzan iki zincir bir tırabzan daha yaparak arttırmalarımızı bu şekilde yapıyoruz. Bu tırabzan sıralarımız altı sırada tamamlanıyor hanımlar.

Kol bağlamada ise üç zincir çekip iki tırabzan yapıp hiç zincir çekmeden üçüncü tırabzanın üstüne iki tırabzan yapıyoruz iki zincir çekip aynı yere iki tırabzan daha yapıyoruz.  Bu arttırma zincirimizin olduğu yere kadar bu şekilde devam ediyor oraya geldiğimizde ise yakamızı kıvırıp iki delik üst üste gelecek şekilde tekrar tırabzanla birleştiriyoruz bu işlem kolumuzu ortaya çıkaracak. Aynı işlem diğer kolda da yapıldığında kollarımız oluşmuş oluyor.



Daha sonraki işlem elbisemizi birleştirmek bunun için robanın diğer ucu da alınıp en ucundan sık iğneyle bir birleştirme yapıyoruz. Ve üç zincir çekip modelimize devam ediyoruz. Burada örneği dilediğiniz gibi koyabilirsiniz asıl olan yaka kol kısmıydı bu şekilde devam da edebilirsiniz ya da başka bir örneğe de geçebilirsiniz. 




Arkasına aynı ipten bir bağcık da yapabilirsiniz yahut düğmede takabilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış. Bu cici elbisemizi güle güle giysin cici kızlar.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder