15 Aralık 2015 Salı

Bebek Bal Peteği Örgü Modelleri


Bu örneğimiz adı gibi şirin ve tatlı. Süveter kazak ve yeleklerde de kullanılan bu örnek çok kullanışlı olmakla beraber bir o kadar da şık duruyor. Tamamen sizin zevkinize kalmış renklerle de hayat bulabilir. Battaniye olarak yaptığınızda inci ya da nazar boncukları ile de süsleyebilirsiniz. Süslemesi sizin doğaçlamanıza kalmış hanımlar. Kurdeleler boncuklar pullar size bırakıyoruz. Yaptıktan sonra çok severek kullanacağınız bu model bebeklerimizi de sımsıcak tutacaktır.

MALZEMELER

3,5 no şiş
İki renk bebe ipi

YAPILIŞI
 İlk olarak petek rengi olan açık maviyle iki sıra düz örüyoruz. Daha sonra petek rengi ile ( açık mavi) kenar ilmek hariç iki ilmeğimizi boş alıyoruz ve altı tane ilmeği düz örüyoruz. İki ilmek boş alıp tekrar altı tane ilmeği düz örüyoruz. Bu sıra bu şekilde devam ediyor.

Arka sırada kenar ilmeğimizi alıyoruz ve boş aldığımız iki ilmeği yine boş örüyoruz. Düz ördüğümüz altı ilmeğimizi ise ters örüyoruz ki peteğimiz düz olsun. Bu şekilde önlü arkalı altı sıra örüyoruz. Tekrar açık mavimize geçiyoruz ve kenar ilmeğimizi alıyoruz. Daha önce örmeden boş aldıklarımızı da düz örüyoruz. Arka sırada da düz örerek 1 sıralık haroşa mızı elde ediyoruz.
Ve kaydırma sırasına geliyoruz ki peteklerimiz oluşmaya başlasın. Bunun için yine ana rengimize geçiyoruz boş ilmeğimizi alıyor ve peteğin ortasına kadar dört ilmek örüp tam ortasındaki iki ilmeği boş alıyoruz ve altı tane düz örüyoruz ve bu sıra da bu şekilde devam ediyor. Ve aynı işlem yine altı sıra yapıldığında peteklerimiz oluşmuş oluyorlar.


 Evet, hanımlar bu örneğimizin en önemli kısmı petekleri oluşturan renk aynı olmalı ama diğer petekleri rengârenk olarak da yapabilirsiniz. İster bebeklerimiz için battaniye, isterseniz kazak, yelek süveterler de yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve neşeli günlerde kullanın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder