19 Aralık 2015 Cumartesi

Bebek Panço Örgü Modeli Ve Yapımı


Merhaba Bayanlar, soğuk kış ayları geldi çattı, çocuklarımızı dışarıya çıkartırken hem soğuktan koruyacak hemde güzelliklerine güzellik katacak bir örgümüz var bugün. Değişik renklerde yapıp üzerlerine güzel işlemelerle, değişik motiflerle ya da yapıştırmak istediğiniz karakterler ile süsler yapıp çocuğunuz severek giymesini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

yün ip
5 numara tığ

Yapılışı

Çocuğumuzun boyun ölçüsüne göre zincir çekerek örgümüze başlıyoruz.  Bugün beraber öreceğimiz pançomuz 7 – 8 yaş grubundaki kızlarımız için uygundur. 32cm kadar zincirimizi çekip ikiye katlayıp zincirlerin ucunu ilmeğimizi alarak birleştiriyoruz. 2 defa zincir çekiyoruz yandaki ilmeğe batarak 2li tırabzan yapıyoruz hemen yanındakine batıp tekrar 2li tırabzan yaptıktan sonra 2 zincir çekip 3.ilmeğe batıp yine 2li tırabzan yapıyoruz.
 İpimizi 2 kere dolayıp hemen yandaki halkaya tekrar batıyor ve 2li tırabzan yapıyoruz. İpimizi dolayıp tekrardan yana batıp 2li tırabzan örüyoruz.  Tekrar 2 zincir çekiyoruz ve 3.halkamıza batıyoruz 2li tırabzan yapıyoruz ve 2 kere hemen yanındaki ilmeklere batıp 2li tırabzan yapmak suretiyle boşluklarımızı (kutucuklar) oluşturuyoruz. 

Çektiğimiz ilmekleri katlayıp birleştirmiştik yani iki kat yaptık. Kenar (orta da diyebiliriz ) kısmına gelene kadar bu şekilde kutucuklar oluşturarak örmeye devam ediyoruz. Kenar (orta) kısma geldiğimizde köşe oluşturuyoruz. Bunun için en son kutucuğumuzu yapıp 3 adet 2li tırabzan işledikten sonra 2 zincir çekiyoruz ve boşluk bırakmadan hemen dibindeki ilmeğe batıyoruz. 2li tırabzan yapıyoruz tekrar hemen dip ilmeğe batıp 2li tırabzan daha ve sonuncuyu da batıp 2li tırabzanımızı yaptıktan sonra köşemizi oluşturmuş oluyoruz. 
Yine sıra sonuna kadar köşeye kadar işlediğimiz gibi devam edip örüyoruz.  Sıra sonuna geldiğimizde tekrar bir köşe oluşturuyoruz. Önde ve arkada işlemiş olduğumuz 2li tırabzanların oluşturduğu bağlantıların eşit olması gerekiyor. Önde ve arkada 13’er adet bu bağlantılardan örmüş bulunuyoruz. Köşemizi yaptıktan sonra öne gelmek için ilmeklerimizin içinden gizli bir şekilde örüp ön kısma geliyoruz.
 Son kutucuğumuza tırabzanlarımızı ördükten sonra 2 zincir çekiyoruz ve gizliden gelip ördüğümüz tırabzanlarımızın ilkinin tepesine batmak suretiyle birleştirmemizi yapıyoruz.  Tırabzanlarımızın üzerinden tekrardan gizli örgü ile kutucuğumuza kadar gelip 2 zincir çekerekten yine kutucuğumuzun üzerini dolduruyoruz. Bu şekilde kaymak suretiyle örgümüzü örüyoruz ancak birleştirme yerlerimizde sizinde göreceğiniz üzere herhangi bir farklılık görülmüyor. Yine örgümüzün köşe kısmına kadar aynı şekilde kutucuklarımızı doldurarak geliyoruz. Köşe kısmımızı yine önceki gibi aynı kutucuğa 3 adet 2li tırabzan 2 zincir yine 3 adet 2li tırabzan yapıyoruz. Köşemiz her seferinde bu şekilde oluşuyor.

 İsteğiniz uzunluğa kadar örgümüzü örüyoruz. Kenarlarına saçaklarını ekleyip kesiyoruz. Biz üzerine çiçeklerimizi ekleyip diktik siz isteğinize göre farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Sevgili hanımlar, bebeklerinize ve çocuklarınızın üzerinde harika duracak ve sıcacık yapacaktır.
İyi günler de kullanın...
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder